Foto: Reuters/Scanpix
Oskara Melbārža un Edgara Maskalāna pilotētās bobsleja četrinieku ekipāžas svētdien iekļuva pirmajā sešiniekā pēc Altenbergas trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts, pirmā brauciena.

Pārliecinoši labāko rezultātu pirmajā braucienā sasniedza vācieša Maksimiljana Arnta četrinieks, kas trasi veica pēc 54,73 sekundēm. Par 0,43 sekundēm lēnāka bija vācu sportista Tomasa Floršuca ekipāža, bet vēl 0,01 sekundi zaudēja Aleksandrs Zubkovs no Krievijas.

Melbārdis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu Arntam zaudēja 0,60 sekundēm, kas deva ceturto vietu.

Savukārt Maskalāns ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Dambi trasi veica vēl par 0,06 sekundēm vēlāk, ierindojoties sestajā pozīcijā.

Sacensības sākās labos laika apstākļos, bet vēlāk atkal sāka spēcīgi snigt. Kā ziņots, sniegs šajā nedēļas nogalē jau vairākkārt ievērojami ietekmējis bobsleja un skeletona sacensību norisi.

Otrais brauciens paredzēts plkst.11.30 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Jau vēstīts, ka sestdien notikušajās divnieku sacensībās, kur slikto laika apstākļu dēļ tika aizvadīts tikai viens brauciens, Melbārdis ar Dreiškenu Pasaules kausa ieskaitē ieņēma sesto vietu, bet Eiropas čempionātā ierindojās piektajā pozīcijā. Augstajā desmitajā vietā ierindojās jaunais Uģis Žaļims, kurš startēja kopā ar Dambi, bet neveiksmi piedzīvoja Maskalāns/Broks, kas uzrādīja tikai 22.rezultātu. Eiropas čempionāta ieskaitē Žaļima ekipāžai devītā vieta, bet Maskalāna - 20.

Pasaules kausā Latvija ar trijām ekipāžām vismaz divniekos šosezon startē pirmoreiz daudzu gadu laikā. Savukārt četriniekos Latviju pārstāv divas ekipāžas, jo jaunajam pilotam Žaļimam neizdevās kvalificēties Pasaules kausam - pēdējā Eiropas kausā pēc stūmēju nesasēšanās kamanās viņa ekipāža tika diskvalificēta.

Kā ziņots, Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!