Foto: AP/Scanpix
Finansiālu apsvērumu dēļ nākamajā sezonā olimpiskajā Soču trasē nenorisināsies Pasaules kausa posmi, ir pārliecināts Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Georgijs Bedžamovs.

Aizvadītajā nedēļas nogalē olimpiskajā Soču trasē "Sanki" norisinājās šīs sezonas pēdējais Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā. Kā agrāk medijiem bija apgalvojis Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) prezidents Ivo Feriāni, jumta organizācija vēlētos katru gadu aizvadīt Pasaules kausa posmus Sočos.

"Ir par 99,9 procentiem skaidrs, ka nākamajā sezonā Sočos nenotiks Pasaules kausa posmi. Paldies sporta ministram Vitālijam Mutko, kurš palīdzēja šī posma rīkošanā. Šoreiz dalībnieki ieradās uz mūsu rēķina, tas ir ļoti dārgs pasākums. Mums vajag veiksmīgi sarīkot 2017.gada pasaules čempionātu Sočos," aģentūrai "R-Sport" atzinis Bedžamovs.

Jau iepriekš izskanējis, ka šogad Krievijas puse valstu delegācijai un tehnikai uz sava rēķina nodrošināja tiešo lidmašīnu no Minhenes līdz Sočiem.

Kā ziņots, nedēļas nogalē olimpiskajā Soču trasē Pasaules kausa sezonu veiksmīgi noslēdza Latvijas sportisti. Skeletonists Martins Dukurs izcīnīja otro vietu, trešajā vietā ierindojās Tomass Dukurs. Savukārt bobslejista Oskara Melbārža pilotētās ekipāžas izcīnīja otro vietu divnieku un uzvaru četrinieku sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!