Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Baltijas kausa izcīņas sacensībām bobslejā, kas svētdien notiks Siguldā, pieteikusies 21 ekipāža, pastāstīja Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

"Pieteikusies ir 21 ekipāža, no tām četras mūsējās, kā arī čeha Jana Vrbas ekipāža," sacīja Ekmanis. "Līdz pat aizvakardienai bija cerība, ka varētu atbraukt arī pasaules čempions četriniekiem vācietis Manuels Mahata, taču viņam jāpilda saistības ar sponsoriem un jābrauc filmēties uz Insbruku."

Latviju pārstāvēs divnieki, kurus pilotēs Edgars Maskalāns, Oskars Melbārdis, Uģis Žaļims un Mihails Arhipovs. Startēs arī šāgada pasaules čempions divniekiem krievs Aleksandrs Zubkovs.

Šajās sacensībās, kas svētdien sāksies plkst. 12, savu valstu čempionus noteiks gan Latvijas, gan Krievijas bobslejisti.

Sacensības Siguldā ir iekļautas Starptautiskās bobsleja federācijas kalendārā. Otrais posms bija paredzēts Paramonovā, Krievijā, taču tas nenotiks. "Tāpēc Siguldā krieviem būs sacensības ne pa jokam," prognozēja Ekmanis. "Jānis Miņins nav devis par sevi ziņu, tādēļ skaidrs, ka viņš nepiedalīsies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!