Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas jauno bobsleja pilotu Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima ekipāžas sestdien ieņēma attiecīgi ceturto un sesto vietu Īglsas trasē notikušā Eiropas kausa pirmā posma sacensībās četrinieku konkurencē.

Ķibermanis kopā ar stūmējiem Kristapu Kalniņu, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu divu braucienu summā par 0,52 sekundēm piekāpās uzvaru izcīnījušajam Dmitrijam Abramovičam no Krievijas.

Savukārt Žaļims kopā ar stūmējiem Raivi Broku, Helviju Lūsi un Jāni Strengu ierindojās dalītā sestajā pozīcijā, līderim zaudējot 0,56 sekundes un dalot savu vietu ar pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēju divniekiem Beātu Hefti no Šveices.

Žaļima ekipāža uzrādīja sacensību labākos starta laikus - attiecīgi 5,07 un 5,06 sekundes.

Otrajā vietā tikmēr 0,04 sekundes aiz Abramoviča ierindojās Tomass Floršucs no Vācijas, bet trešais bija cits vācietis Benjamins Šmids.

Jau ziņots, ka trešdien un ceturtdien notikušajās divnieku sacensībās Žaļims ieņēma attiecīgi devīto un ceturto vietu, bet Ķibermanis - desmito un septīto pozīciju.

Uz pirmajiem trijiem Pasaules kausa posmiem, kas notiek Ziemeļamerikā, devusies vienīgi Latvijas vadošā ekipāža, ko pilotē Oskars Melbārdis. Uz Pasaules kausa ceturto vai, vēlākais, piekto posmu Melbārža ekipāžai seriālā pievienosies viens no abiem jaunajiem pilotiem.

Ķibermanim tieši Īglsas trase būs ļoti svarīga, jo nākammēnes tajā risināsies pasaules junioru čempionāts. Tāpat tieši šī Austrijas trase viņam ir vispazīstamākā, jo pagājušajā sezonā viņš tajā startēja Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs. Toreiz pēc pirmā brauciena jaunie latvieši bija līderi, bet otrajā braucienā atkrita uz ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!