Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri piektdien izcīnīja dalītu Eiropas čempionu titulu Sanktmoricas trasē, kamēr Pasaules kausa ieskaitē, kas notika vienlaicīgi ar šīm sacensībām, abi ierindojās otrajā vietā.

Pirmajā braucienā Martins Dukurs trasi veica 1:09,28 minūtēs, kas viņam deva līderpozīciju. Tomass Dukurs savā braucienā trases augšdaļā no brāļa atpalika divas desmitdaļas, bet trases beigu daļu viņš veica labāk, pietuvojoties līdz 0,01 sekundei.

Otrajā braucienā ļoti veiksmīgi nobrauca Dienvidkorejas sportists Sunbins Juņs, kurš summā sasniedza laiku 2:18,26 minūtes. Savukārt brāļi Dukuri summā uzstādīja vienādu laiku un korejietim piekāpās par 0,07 sekundēm.

Eiropas čempionāta ieskaitē brāļi Dukuri izcīnīja dalītu zelta medaļu, bet Pasaules kausā viņiem dalīta sudraba godalga.

Martins Dukurs Eiropas čempionātā tagad ir triumfējis septiņas reizes, savukārt Tomasam Dukuram šis ir pirmais Eiropas čempionāta tituls, jo iepriekš viņš izcīnīja divas sudraba un trīs bronzas medaļas.

Martins Dukurs, uzvarot šajā Pasaules kausa posmā, būtu sev priekšlaicīgi garantējis triumfu sezonas kopvērtējumā. Pēc šī posma Martins Dukurs savu tuvāko konkurentu Juņu apsteidz par 195 punktiem, bet par uzvaru posmā sportists saņem 225 punktus. Nākamnedēļ Austrijā, Īglsas trasē, sāksies pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā, bet Pasaules kausa pēdējais posms februāra nogalē risināsies Vācijā, Kēnigzē trasē.

Tikmēr dāmu sacensībās Lelde Priedulēna Eiropas čempionātā izcīnīja septīto vietu, bet Pasaules kausa posmā – 10. pozīciju.

Pēc pirmā brauciena Priedulēna Eiropas ieskaitā bija astotajā vietā, bet Pasaules kausa vērtējumā desmitajā ar rezultātu 1:12,21. Otrajā braucienā savu laiku viņai izdevās uzlabot (1:11,30), kas ļāva saglabāt desmit vietu Pasaules kausā, bet uz konkurentes neveiksmes rēķina viņa pakāpās Eiropas čempionātā.

Par uzvarētāju kļuva austriete Janīne Floka, kurai Priedulēna piekāpās par 1,02 sekundēm.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!