Foto: AP/Scanpix

Trešo dubultuzvaru trīs Pasaules kausa pirmajos posmos izcīnījuši Latvijas skeletonisti Martins Dukurs un Tomass Dukurs, kuri sestdien bija ātrākie divu braucienu summā Vācijā, Altenbergas trasē.

Sarežģītajos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra bija tuvu +10 grādiem, brāļi Dukuri bija stabilākie braucēji, apsteidzot konkurentus.

Pirmajā braucienā sportistiem traucēja arī lietus. Tomass Dukurs, startējot ceturtais, sasniedza tobrīd labāko laiku, bet viņu jau pēc pāris minūtēm par 0,82 sekundēm apsteidza Martins Dukurs. Vēlāk trešo vietu pimajā braucienā sev nodrošināja Soču olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs, kurš nestartēja pirmajos divos posmos Ziemeļamerikā. Viņš no vecākā brāļ Dukura atpalika par 0,19 sekundēm.

Otrajā braucienā, kad labākie startēja pēdējie, rezultātu iespaidoja laika apstākļi, taču summā trijnieks nemainījās. Otrajā braucienā ātrākais bija Kilians fon Šlainics, kurš summā bija tikai devītais, bet otrs ātrākais bija cits vācietis Aksels Jungks. Viņš summā tikai par 0,03 sekundēm atpalika no trešās vietas ieguvēja Tretjakova.

Tomass Dukurs otrajā braucienā pēc vāja starta trases augšdaļā ievērojami zaudēja Tretjakovam, bet izcili veica trases lejasdaļu, atguva pazaudēto un apsteidza krievu par 0,12 sekundēm. Savukārt Martins Dukurs otro brauciena veica piesardzīgāk, bija ceturtais, bet summā brāli apsteidza par 1,10 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martinam Dukuram tagad ir 475 punkti, bet Tomasam Dukuram - 430 punkti.

Pasaules kausa ceturtais posms nākamnedēļ risināsies citā Vācijas trasē - Kēnigzē.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!