Foto: Reuters/Scanpix
Lielbritānijas bobsleja izlases stūmējs Džoels Fīrons (attēlā otrais no labās) 100 metru sprinta distanci ir veicis ar trešo labāko rezultātu Lielbritānijas vieglatlētikas vēsturē, atpaliekot vien no izcilajiem olimpiešiem Linforda Kristija un Džeimsa Desalū, ziņo Lielbritānijas Bobsleja federācija.

Lielbritānijas vieglatlētikas čempionātā aizvadītajā nedēļas nogalē Fīrons 100 metru distanci noskrēja 9,96 sekundēs. Ātrāk par bobslejistu šo distanci veikuši 1992. gada olimpiskais čempions Linfords Kristijs - 9,87 sekundes, un 2014. gada Eiropas čempions Džeimss Desalū - 9,91 sekunde. Kopumā tikai seši britu vieglatlēti šo distanci ir veikuši ātrāk par 10 sekundēm.

Uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm 27 gadus vecais bobslejists tomēr netaisās doties, viņš paliek uzticīgs ziemas sportam, lai gan izrādījis interesi par piedalīšanos pasaules vieglatlētikas čempionātā, kad tas nākamgad notiks Londonā. "Tas būs gads pirms mūsu olimpiskajām spēlēm un viss atkarīgs no Bobsleja federācijas," intervijā izdevumam "Coventry Observer" izteicies Fīrons. "Es esmu viņu sportists. Ja viņi man atļaus piedalīties čempionātā, un es būšu tādā formā, lai startētu, viņi man ļaus skriet."

"Taču es patiešām gribu fokusēties uz bobsleju un ziemas olimpiskajām spēlēm - Sočos mēs palikām bez medaļas un tāpēc mēs ceram šīs visnotaļ pelnītās godalgas izcīnīt [Phjonšhanā]," piebilst Fīrons, kurš pirms pievēršanās bobslejam bija vieglatlēts.

Džons Fīrons bija iekļauts Lielbritānijas izlases bobsleja četrinieku ekipāžas sastāvā ar pilotu Džonu Džeksonu; 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs viņi izcīnīja piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!