Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvija dara visu, lai Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā jau nākamajā sezonā risinātos Siguldā, atzinis Siguldas trases direktors Dainis Dukurs.

"Tāds ir mūsu mērķis," par sacensībām Siguldā sarunā ar aģentūru LETA teica Dukurs. "Pirmo soli jau esam veikuši un izturējām trases homologāciju. Cilvēki, kas koordinē Eiropas kausu, Siguldā bija pirmoreiz un viņiem bija liels pārsteigums, kā mūsu trase izskatās. Acīmredzot viņiem bija 20 gadus veca vai speciāli negatīvi pasniegta informācija. Mēs bijām izdarījuši mājas darbus gan starta, gan finiša zonā, gan arī drošības jautājumos."

"Arī paši brīvprātīgi esam uzbūvējuši starta gropes griežamo, jo es vienmēr esmu bijis tas, kurš kritizē sliktās starta gropes. Būsim pirmie pasaulē, kas griezīs ar lāzera staru palīdzību," stāstīja Dukurs. "Tāpat vēl jāizveido starta parka zonas, kā arī jāiegādājas speciālais autotransports, kas cels augšā kamanas."

Kā zināms, šī gada decembrī Siguldas trasē norisināsies Eiropas kausa izcīņas posms skeletonā un bobslejā. Latvijas trase gan nevar uzņemt bobsleja četrinieku sacensības, tāpēc Eiropas kausa sacensību kalendārs saplānots tā, lai Siguldā aizvadītu skeletona un bobsleja divnieku sacensības.

"Jau iepriekš bijis, ka divnieki un četrinieki brauc atsevišķās trasēs. Ja starptautiskās federācijas darbinieki piestrādās, šādu scenāriju var uzveidot par skatītājiem interesantu," uzskata Siguldas trases direktors. "Ļoti gribētos, ka tas notiktu un bobslejs ar skeletonu Pasaules kausā atgrieztos Siguldā."

Dukurs bija priecīgs, ka valsts sevis apsaimniekotajai trasei pēdējos gados piešķīrusi lielas investīcijas: "Jau šomēnes pie mums trenējušies sportisti no 20 valstīm. Turklāt tagad arī Sigulda ielikusi pamatakmeni sporta centra būvniecībai, kas būs laba treniņu bāze."

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posms skeletonā Siguldā risinājās 2004.gadā, kad sliktos laikapstākļos uzvaru negaidīti svinēja Tomass Dukurs, kuram joprojām tā ir vienīgā uzvara karjerā.

"Turklāt togad Siguldā notika pirmais Eiropas čempionāts bobslejā sievietēm. Daudzi to tagad piemirsuši, bet starptautiskas bobsleja sacensības pie mums jau risinājušās," atgādināja Dainis Dukurs.

Pēc Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas datiem, pašlaik pasaulē ir 14 starptautiskām prasībām atbilstošas trases un to vidū iekļauta arī Sigulda.

Šovasar Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols sarunā ar aģentūru LETA atklāja, ka Siguldai piedāvāts uzņemt Pasaules kausa posmu nākamā gada novembrī, taču Latvijas puse vēlas to rīkot 2017.gada janvārī vai februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!