Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) un Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) diskvalificētie Krievijas sportisti vērsušies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu tikt skaidrībā ar situāciju un viņiem palīdzēt, liecina ieraksti sociālajos tīklos.

Kā ziņojām, par dopinga mahinācijām 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs SOK un IBSF diskvalificēja Krievijas bobslejistus Aleksandru Kasjanovu, Alekseju Puškarjovu un Ilviru Huzinu, kā arī skeletonistus Aleksandru Tretjakovu un Jeļenu Ņikitinu, kuri ir uzrakstījuši Putinam adresētu atklāto vēstuli ar lūgumu palīdzēt.

"Mēs, Krievijas bobsleja un skeletona izlases komandas sportisti, daudzus gadus aizstāvam mūsu dzimtenes godu visās starptautiskajās sacensībās un olimpiskajās spēlēs. Bijām laimīgi un lepni, kad skanēja Krievijas himna, pacēlās mūsu valsts karogs, mums to negodīgā kārtā atņēma. Lūdzam Jūs tikt skaidrībā ar mūsu nepielaišanu starptautiskām sacensībām. Ar cieņu, jūsu sportisti: Aleksandrs Kasjanovs, Aleksandrs Tretjakovs, Aleksejs Puškarjovs, Ilvirs Huzins, Jeļena Ņikitina," teikts vēstulē, kas ievietota Ņikitinas "Instagram" kontā.

🇷🇺 #ПравдаЗаНами

A post shared by nikitina1992 (@nikitina1992) on Nov 29, 2017 at 3:18pm PST

SOK diskvalificējusi arī piecus nu jau bijušos Krievijas bobslejistus un skeletonistus, ieskaitot tagadējo Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidentu Aleksandru Zubkovu. Viņš nav atbalstījis sportistu iniciatīvu ar atklāto vēstuli, norādot, ka svarīgāk ir apspriest citus jautājumus.

"Es uzskatu, ka tas nebija pareizi," par sportistu vēstuli aģentūrai "R-Sports" izteicies Zubkovs. "Šodien ir jāapspriež citi jautājumi, kāpēc viņiem piesprieda olimpisko mūža diskvalifikāciju. Tas ir jautājums, ko šobrīd var un vajag obligāti apspriest."

"Kas attiecas uz atstādināšanu no Pasaules kausa posmiem, Krievijas Bobsleja federācija dara visu iespējamo, lai visīsākajā laikā to atceltu," piebilst federācijas prezidents. "Mēs apzināmies, kādas pozīcijas mūsu sportisti ieņem Pasaules kausa reitingā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!