Foto: AFP/Scanpix
Latvijas skeletonista Martina Dukura piektdien izcīnītā medaļa papildinājusi Latvijas sportistu līdz šim iegūto apbalvojumu skaitu ar augstākā kaluma godalgu, pievienojot to bobslejistu iegūtajām trim bronzas medaļām.

Pirmās divas medaļas Latvijai pasaules bobsleja čempionātā divnieku ekipāžām ieguva Zintis Ekmanis un Jānis Ķipurs attiecīgi 1985. un 1989. gadā, pārstāvot Padomju Savienību. Ekmanis startēja kopā ar stūmēju Nikolaju Žirovu, bet Ķipurs – ar Aldi Intleru.

Trešā medaļa, bet pirmā Latvijai kā neatkarīgai valstij, nāca pēc 20 gadiem, kad 2009. gada pasaules čempionātā bronzas godalgu izcīnīja Jāņa Miņina pilotētais bobsleja četrinieks ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi. Latvijas sportistu izcīnītās medaļas turklāt bija vienīgās, ko bobslejā ieguvusi Padomju Savienība.

Jau ziņojām, ka piektdien Martins Dukurs, pārliecinoši uzvarot visos četros braucienos, triumfēja pasaules čempionātā skeletonā.

Šāgada pasaules čempionātā bobslejā divnieku ekipāžu konkurencē Oskars Melbārdis/Intars Dambis ierindojās 13., bet Edgars Maskalāns/Daumants Dreiškens – 16. vietā.

Pasaules čempionāti skeletonā un bobslejā tiek rīkoti katru gadu, izņemot olimpisko sezonu. Bobsleja četrinieki pasaules meistarsacīkstes aizvada kopš 1930. gada, divnieki – kopš 1931. gada. Pirmais pasaules čempionāts skeletonā vīriešiem tika aizvadīts 1982. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!