Foto: Viesturs Lācis

Pieckārtējais pasaules čempions Martins Dukurs atzīst, ka pa šiem gadiem, ko viņš ir sportā, skeletons ir ievērojami mainījies un ar tādu tehniku, kā viņa karjeras sākumā, šodien godalgotas vietas vairs neizcīnīt.

"Ar tādu braucienu, kāds man bija toreiz, šodien es nebūtu trijniekā," skatoties savas pirmā Pasaules kausa pjedestāla brauciena video ierakstu, smejas Dukurs. "Un ar to tehniku, kāda man bija toreiz, šodien nebūtu pat TOP20. Tas ir neticami, kā mainījies ekipējums, braukšana! Šī pirmā medaļa - kas par emocijām…"

Intervijā savam sacensību kolēģim, spānim Andersam Marbeljam Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) mājas lapā Martins Dukurs atzinies, ka pēc pirmā panākuma 2007. gadā viņa dzīve ir "dramatiski mainījusies".

"Mana dzīve kopš pirmā pjedestāla 2007. gadā ir mainījusies dramatiski – toreiz sacensībās braucu tikai es pats, tagad es pārstāvu sevi, savu ģimeni, savu valsti. Tas ir mainījies," saka daudzkārtējais Pasaules kausa uzvarētājs. "Protams, ir grūtāk, jo tagad man ir ģimene, meitas."

Divu meitu tētis Martins Dukurs neizslēdz iespēju, ka viņa atvases nodarbosies ar sportu, taču tā būs pašu izvēle. "Mani bērni skeletonā? Meitenēm varbūt ir smukāki sporta veidi, bet tā būs viņu izvēle," saka pieredzējušais sportists. "Reizēm vecāki izdara pārāk lielu spiedienu, un tad pazūd viss prieks."

Bez paša ģimenes Martinam ir vēl viena, daudz plašāka – Pasaules kausa sportisti. "Jā, tā ir kā ģimene," viņš saka. "Mēs esam sāncenši, bet cienām viens otru, arī dzīvē esam vairāk vai mazāk draugi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!