Foto: F64
2016./2017. gada Eiropas kausa izcīņas sezona skeletonā un bobslejā sāksies novembra pirmajā nedēļas nogalē ar posmu Latvijā, Siguldas trasē, un šīm sacensībām pieteikušies 20 valstu pārstāvji, kamēr Latvijas bobsleja komandā debitēs jauns pilots, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

4. novembrī pirmā posma sacensības aizvadīs skeletonisti, bet 5. un 6. novembrī trasē dosies bobsleja divnieku ekipāžas, katrā no dienām sadalot medaļu komplektus. Dalībnieki vēl turpina pieteikties sacensībām, bet jau šobrīd zināms, ka Siguldā uz ledus izies vismaz 20 valstu sportisti, viņu vidū arī Latvijas bobslejisti un skeletonisti.

Savu dalību pieteikušas Vācijas, Krievijas, Austrijas, Šveices, Rumānijas, Polijas, Igaunijas, Beļģijas un citu valstu komandas. Sacensībās tomēr nestartēs šveicietis Beats Hefti, kurš guvis traumu.

Latvijas komandu pārstāvēs pagājušā gada viens no Siguldas posma uzvarētājiem Uģis Žaļims, Oskars Ķibermanis, bet debiju piedzīvos jaunais pilots Ralfs Bērziņš, uz bobsleu pārnācis no kamaniņu sporta. No stūmējiem sacensībām pieteikti Matīss Miknis, Jānis Jansons un Māris Priekulis, bet komandu sastāvā vēl ir iespējamas izmaiņas.

Skeletona sacensībās Latviju pārstāvēs pagājušās sezonas Latvijas posma uzvarētājs Ivo Šteinbergs, kā arī Krists Netlaus un Kristaps Zeila. Dāmu konkurencē šoreiz nebrauks Endija Tērauda, viņas vietā Latvijas godu aizstāvēs Dārta Zunte un Paula Kristiāna Lāce.

Eiropas kausa izcīņas tiešraides televīzijā netiek demonstrētas, tāpēc sacensību rīkotāji visus interesentus aicina uz Siguldu. Ieeja - bez maksas; sestdien un svētdien starta estakādē notiks bērnu vizināšana ar bobsleja četrinieka kamanām.

Kā zināms, pērn Latvija pēc ilgāka pārtraukuma uzņēma starptautiskas sacensības bobslejā un skeletonā - Eiropas kausu, kurā piedalījās arī vadošie mūsu bobslejisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!