Foto: F64
Latvijas bobsleja vadošajam pilotam Jānim Miņinam pēc neiekļaušanas Pasaules kausa dalībnieku vidū visas durvis uz izlasi joprojām nav aizvērtas, ceturtdien notikušajā preses konferencē uzsvēra Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) viceprezidents Zintis Ekmanis.

Kā ziņots, Miņins pēc konflikta ar izlases treneri Sandi Prūsi šosezon, visticamāk, vairs nestartēs. Viņš nav iekļauts dalībai gaidāmajos Pasaules kausa posmos.

"Vismaz pagaidām pārtraucām darba attiecības ar Miņinu, un viņš nav iekļauts dalībai nākamajos Pasaules kausa posmos, kā arī Eiropas čempionātā," teica Ekmanis. "Varbūt viņš nestartēs arī pasaules čempionātā. Tomēr visas durvis sportistam nav aizvērtas, esam gatavi atkal uzsākt sadarbību, taču šobrīd situācija ir šāda."

"Esmu ar viņu runājis un teicu pāris noteikumus, kas jāizpilda, tomēr viņš tos neizpildīja. Nopietna un konstruktīva saruna gan mums nav bijusi," piebilda Ekmanis.

"Man nav skaidra Miņina motivācija. Pēdējā saruna mums bija 12.decembrī [Eiropas kausa posma laikā] Vācijā, kad viņš pateica, ka atgriežas Latvijā. Pēc divām nedēļām mums bija nometne Latvijā, viņš ieradās, paskatījās un, neko nesakot, aizgāja," stāstīja Prūsis. "Telefonu neceļ, un man ar viņu nekāda sīkāka saruna nav bijusi. Viņa rīcību neizprotu, jo galu galā būtu jābūt vecim un jāsaka, kas ir. Nevaru dzīvot un strādāt kādos minējumos."

"Man liekas, ka viņš pats sev uzlicis cilpu ap kaklu un vēlas nožņaugties, taču nevēlos mazgāt netīro veļu, jo visi esam profesionāļi. Jau maijā deklarēju savus noteikumus, kāda būs kārtība, un, neskatoties uz to, ka viņš bija izlases seja, Miņins nepildīja noteikumus un tāpēc bija jāpārdomā vai sportists var te atrasties," teica Prūsis. "Viņam tika dota iespēja līdz 3.janvārim - pēdējai dienai, kad bija jāpiesaka sastāvs Pasaules kausa posmiem -, tomēr atbildi nesagaidīju. Nevaru riskēt ar visu komandu."

"Nejūtos atvieglots un uzvarētājs šajā cīņā starp Prūsi un Miņinu. Liela sāpe ir par to, ka daudzi spēcīgi puiši, kas visu vasaru trenējās, tagad jūtas piečakarēti, jo šīs situācijas dēļ neiekļuva komandā," piebilda Prūsis.

Pats Miņins uz preses konferenci tomēr nebija ieradies, pretēji iepriekš ziņotajam. Viņš pagaidām nevēlas sniegt komentārus medijiem.

Miņins pirmajos trijos šīs sezonas Eiropas kausa posmos izcīnīja uzvaras visās piecās notikušajās četrinieku sacensībās, bet ceturtajā posmā nepiedalījās, atgriežoties Latvijā. Šādi Miņins rīkojās, lai vēl pirms gadu mijas paspētu apmeklēt sponsorus.

Tomēr ar Miņina rīcību nebija mierā Prūsis, kurš uzskatīja, ka vadošajam pilotam bija jāpiedalās arī pēdējā posmā.

Kā ziņots, Latvijas sportisti finansiālu iemeslu dēļ nestartēja pirmajos četros Pasaules kausa posmos, piedaloties Eiropas kausa sacensībās.

Saspringtas attiecības Latvijas bobslejistu saimē bijušas arī iepriekš, un pagājušajā gadā otrais pilots Edgars Maskalāns izteicās, ka Miņins nepelnīti saņēmis 2009.gada Latvijas labākā sportista titulu.

Pasaules kausa piektais posms notiks nākamajā nedēļas nogalē Īglsas trasē Austrijā. Savukārt pasaules čempionāts plānots februāra otrajā pusē Kēnigzē.

Nākamajā posmā četrinieku konkurencē startēs tikai Maskalāns, jo Oskars Melbārdis pagaidām nav veicis pietiekošu braucienu skaitu ar četrinieku kamanām, lai tiktu pielaists startam Pasaules kausa posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!