Foto: Publicitātes foto
Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) gaidāmajā sezonā rīkos vairākas treniņnedēļas un sešas sacensības monobobslejā juniorēm, vēsta organizācija.

Jau ziņots, ka monobobsleja sacensības sievietēm tika iekļautas 2022.gada Pekinas Ziemas olimpisko spēļu programmā, tāpēc IBSF sākusi aktīvi attīstīt šo bobsleja paveidu. Monobobslejā startē viens dalībnieks, kurš iestumj un stūrē kamandas.

Arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) aizpagājušajā nedēļā veica potenciālo braucēju atlasi. Uz to bija ieradušās arī BMX braucējas Vanesa Buldinska un Vineta Pētersone, kā arī šķēpmetēja Katrīna Sirmā, kuras varētu pārkvalificēties par bobslejistēm.

Tikmēr IBSF paziņojusi, ka nākamajā sezonā juniorēm līdz 24 gadu vecumam būs vairākas treniņnedēļas, kā arī sešas sacensības. Pirmās divas no tām notiks oktobra beigās un novembra sākumā Norvēģijas trasē Lillehammerē, pēc tam monobobslejistes uzņemot arī Pārksitijas un Leiklpesidas trasēm ASV, Kēnigszē trasei Vācijā, kā arī Kalgari trasei Kanādai.

Tāpat atsevišķas treniņnedēļas bez sacensībām notiks Kēnigszē, Leikplesidā un Laplaņas trasē Francijā.

IBSF norāda, ka nacionālās federācijas varēs iznomāt monobobus, savukārt šīm sacensībām jāpiesakās līdz 1.oktobrim.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) Pekinas olimpisko spēļu programmā iekļāva septiņas jaunas disciplīnas, bez monobobsleja sievietēm arī jaukto stafeti šorttrekā, jauktās komandu sacensības tramplīnlēkšanā, jauktās komandu sacensības slēpošanas akrobātikā, jauktās komandu sacensības snovbordā, kā arī sieviešu un vīriešu sacensības "Big Air" disciplīnā frīstailā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!