Foto: AP/Scanpix
Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) neredz iemeslu, kāpēc 2017. gada pasaules čempionāts būtu jāpārceļ no Sočiem uz citu trasi, izteicies IBSF ģenerālsekretārs Heike Grossvangs.

"Neskatoties uz iespējamo sportistu boikotu, federācija uzskata, ka nav nekādu iemeslu, lai čempionāts nevarētu notikt Sočos," Grosvangu citē izdevums "Izvestija". "Atbilstoši mūsu noteikumiem, mēs arī nediskvalificēsim sportistus vai izlases, kas neizmantos iespēju piedalīties pasaules čempionātā."

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) vadība norādījusi, ka IBSF nevēlēšanās atņemt Krievijai pasaules čempionātu saistīta ar tās sponsoriem, Krievijas gāzes kompāniju "Gazprom".

Kā zināms, par pasaules čempionāta boikotu jau paziņojusi Latvijas skeletona izlase, par šo iespēju runājuši arī ASV sportisti, kā arī Lielbritānijas un Dienvidkorejas komandas.

Sportistu lēmums boikotēt Soču trasē paredzētas sacensības saistīts ar Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas grupas ziņojumu, kurā atklāja centralizētas dopinga sistēmas pastāvēšanu Krievijā un plašas dopinga mahinācijas 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu laikā.

Otrdien, 13. decembrī, Rīgā notikušajā Antidopinga konferencē WADA pārstāve Florense Lefebvrē Ranžona norādīja, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) rosināju nepiešķirt starptautisku sacensību rīkošanu tiesības Krievijai, tomēr attiecībā uz jau pieņemtajiem lēmumiem aktra federācija izlemj pati. WADA pārstāve sacīja, ka vienīgā problēma un diskusija notiekot par Pasaules kausa posma rīkošanu 2017. gada martā Tjumeņā. Starpautiskā Biatlona savienība (IBU) šīs tiesības piešķīra jau pēc Maklārena pirmā paziņojuma, tātad pēc SOK rosinājuma nerīkot sacensības Krievijā.

Pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā Krievijā rīko pirmo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!