Foto: LETA
Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā Siguldā notiks, pagaidām vienīgais jautājums ir - kad, sarunā ar medijiem uzsvēra Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidents Ivo Feriāni.

Aizvadītajā nedēļas nogalē neierasti siltos laikapstākļos Siguldā risinājās Eiropas kausa posms bobslejā divnieku ekipāžām un skeletonā, kas bija pirmās oficiālās sacensības kādā no šiem sporta veidiem vairāk nekā desmit gadu laikā.

"Vēlos būt klāt ne tikai Pasaules kausā, bet arī Eiropas kausā un jaunatnes olimpiādē, jo Eiropas kauss mums rada nākotni, jaunos sportistus," Feriāni skaidroja, ka regulāri apmeklē zemāka līmeņa sacensības. "Savukārt Siguldā esmu ieradies, jo šeit ir lieliska trase, bet atmosfēra šoreiz Eiropas kausā ir labāka par dažiem Pasaules kausa posmiem."

"Pirmoreiz Siguldā biju 1985. gadā, kad man vēl bija visi mati. Esmu šeit bijis daudz reižu un jau iepriekšējā reizē apsolīju atgriezties ar starptautiskām sacensībām, kas tagad realizējies," uzsvēra Feriani, kurš iepriekšējoreiz Latviju apmeklēja 2013. gada martā.

Kaut Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) vairākkārt izteikusi vēlmi jau nākamajā sezonā Siguldā rīkot Pasaules kausa posmu divnieku ekipāžām un četriniekiem, Feriāni pagaidām nevarēja konkrēti apsolīt, kad tas būs.

"Nejautiet man par nākamo sezonu, bet par nākotni. Mēs smagi strādājam, lai atgrieztos šeit ar Pasaules kausu. Nevaru šodien apsolīt, ka tā būs nākamā vai aiznākamā sezona, bet jums ir viss nepieciešamais, lai aizvadītu labas Pasaules kausa sacensības," uzsvēra Feriāni. "Vienīgās problēmas rada formāts, bet atradīsim risinājumu - organizēšana, trases sagatavošana, brīvprātīgie, atmosfēra, tas viss ir lieliski. Strādāšu ar federācijas sporta komisiju, lai atrastu risinājumu šeit ierasties pēc iespējas drīzāk."

"Latvijā ir daudzi lieliski čempioni, jums ir ar ko lepoties," Feriāni atgādināja, ka no Latvijas nāk gan divi no pasaules labākajiem skeletonistiem Martins un Tomass Dukuri, gan arī viens no šī brīža pasaules labākajiem bobsleja pilotiem Oskars Melbārdis. "Ticiet man, tas palīdz pieņemt lēmumu šeit atgriezties."

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posms skeletonā Siguldā risinājās 2004. gadā, kad sliktos laikapstākļos uzvaru negaidīti svinēja Tomass Dukurs, kuram joprojām tā ir vienīgā uzvara karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!