Foto: AP/Scanpix
Jamaikas bobsleja izlase ir izveidojusi pūļa finansējuma programmu, lai iegūtu līdzekļus trenera noalgošanai un startam 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēs.

Īpašā pūļa finansējuma vietnē internetā Jamaikas izlase cer savākt 60 tūkstošus dolāru trenera algai, kas palīdzētu viņiem pienācīgi sagatavoties nākamajai olimpiādei. Nedēļas laikā saziedoti 650 dolāru.

"Olimpiskās spēles ir jau pēc gada un mums ir jātrenējas. Uzticoties Dievam un viens otram, mēs strādājam tik smagi, cik vien spējam, taču mums pietrūkst vienas svarīgas lietas - trenera. Mums ir talants, disciplīna un pārliecība, kas vajadzīga dalībai 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs," teikts Jamaikas bobslejistu ievietotajā paziņojumā pūļa finansējuma vietnē "GoFundMe". "2018. gada ziemas olimpiādē atzīmēsim 30 gadus kopš izlases debijas Kalgari. Ar trenera palīdzību mēs ne tikai varētu cīnīties par medaļām, bet arī atvest tās mājās un atzīmēt šo vēsturisko notikumu."

Kopš 1988. gada spēlēm Jamaikas bobsleja komanda allaž ir piedalījusies ziemas olimpiādēs, izņemot 2006. un 2010. gada spēles, kurām nespēja kvalificēties. Pirmajās četrās olimpiskajās spēlēs Jamaika startēja gan ar divnieku, gan četrinieku ekipāžu, bet pēc tam - tikai divniekos. 2014. gada Soču olimpiādē Jamaika kvalificējās startam divnieku sacensībās un ieņēma 29. vietu. Labākais rezultāts jamaikiešiem bijusi 14. vieta četriniekos 1994. gada spēlēs.

Šajā pašā vietnē finansējumu dalībai ziemas olimpiskajās spēlēs vāc arī Nigērijas sieviešu bobsleja komanda. Viņu prasības ir augstākas - 150 tūkstoši dolāru, bet arī saziedots vairāk, 14,6 tūkstoši dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!