Foto: AP/Scanpix
Ar Pasaules kausa izcīņas pirmo posmu Kanādas pilsētā Kalgari šodien tiek dots starts jaunajai skeletona sezonai.

Plkst.21 pēc Latvijas laika pirmo braucienu aizvadīs kungi, kur Latviju pārstāvēs Martins un Tomass Dukuri. Savukārt otrs brauciens gaidāms plkst.23.30.

Abus braucienus tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Savukārt plkst.22.15 pirmo braucienu aizvadīs dāmas, kur sacentīsies arī latviete Lelde Priedulēna. Otrs brauciens daiļā dzimuma pārstāvēm iecerēts plkst.00.30.

Sacensību favorīts nepārprotami būs M.Dukurs, kurš ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists, turklāt kļuvis par četrkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, divkārtēju pasaules un četrkārtēju Eiropas čempionu, kā arī Vankūveras Olimpiādes sudraba medaļnieku.

Tiesa, viņš pavasarī nespēja kā pirmais sportists vēsturē izcīnīt trešo pasaules čempiona titulu pēc kārtas.

Kopumā kopš 2011./2012.gada sezonas sākuma M.Dukurs triumfējis 21 no 24 Pasaules kausa un pasaules čempionāta gaitā notikušajām sacīkstēm.

Arī nākamie divi skeletona Pasaules kausa posmi norisināsies Ziemeļamerikā - ASV trasēs Pārksitijā un Leikplesidā. Savukārt ar Jauno gadu skeletonisti atgriezīsies Eiropā, bet pēc četrām sacensībām būs pienākušas Soču olimpiskās spēles. Šogad katrā no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) disciplīnām pa reizei viena Pasaules kausa posma ietvaros notiks divas sacensības. Vīru skeletonisti divus Pasaules kausa posmus divu dienu laikā aizvadīs Sanktmoricā.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm norisināsies līdz nākamā gada 19.janvārim, un Olimpiādē piedalīsies 30 vīriešu skeletonisti un 20 sievietes. Sportistu atlase tiks balstīta pēc pasaules ranga.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada, un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pārtraukuma Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!