Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Baltijas kausa izcīņā bobslejā, kas svētdien risinājās Siguldas trasē, svētdien uzvaru izcīnīja Krievijas sportista Aleksandra Kasjanova ekipāža.

Tikmēr labākā no Latvijas ekipāžām Oskars Melbārdis ar stūmēju Intaru Dambis un izcīnīja otro vietu.

Neskatoties uz Melbārža sasniegto starta rekordu pirmajā braucienā, ātrāko rezultātu braucienā sasniedza Kasjanovs, svinot uzvaru arī summā. Melbārdis abos braucienos sasniedza otros rezultātus un summā Kasjanova ekipāžai zaudēja 0,12 sekundes.

Savukārt trešo vietu izcīnīja krieva Aleksejs Stuļneva ekipāža, kas Kasjanovam zaudēja 0,18 sekundes.

Tikmēr šī gada pasaules čempions divniekiem Aleksandrs Zubkovs ieņēma piekto vietu, bet otra vadošā Latvijas ekipāža Edgars Maskalāns un Daumants Dreiškens ierindojās tikai sestajā pozīcijā.

Trešie Latvijas čempionāta ieskaitē bija Mihails Arhipovs un Raivis Broks, kuri Baltijas kausā ieņēma desmito vietu.

Pretēji gaidītajam sacensībās tomēr nestartēja vācu jaunais talants Manuels Mašata, kurš šī gada pasaules čempionātā uzvarēja četrinieku sacensībās. Tāpat sacensībās tomēr nepiedalījās arī Jānis Miņins, kurš pēc konflikta ar Latvijas bobsleja izlases vadību šogad vēl nav startējis.

Baltijas kausa sacensības bija iekļautas Starptautiskās bobsleja federācijas (FIBT) kalendārā. Sākotnēji bija plānots, ka otrais posms notiks Paramonovas trasē Krievijā, tomēr tas nenotiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!