Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani svētdien Eiropas čempionātā, kas vienlaicīgi bija arī Pasaules kausa ceturtais posms, Vinterbergas trasē izcīnīja astoto vietu, bet Uģis Žaļims palika uzreiz aiz labāko desmitnieka, ierindojoties 11. vietā.

Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Raivi Zīrupu pēc pirmā brauciena ierindojās piektajā vietā, bet otrajā braucienā neizdevās šo pozīciju nosargāt. Pasaules kausa vērtējumā latvieši ar rezultātu minūte un 49,87 sekundes sacensības noslēdza desmitajā vietā, bet Eiropas čempionātā viņi palika astotajā vietā, jo viņiem priekšā bija divas Ziemeļamerikas ekipāžas.

Savukārt Uģis Žaļims ar stūmējiem Helviju Lūsi, Dāvi Spriņģi un Kasparu Brezinski Pasaules kausā izcīnīja 15. vietu, bet Eiropas čempionātā viņi ieņēma 11. pozīciju. Latvijas otrās ekipāžas rezultāts bija minūte un 50,48 sekundes.

Par uzvarētāju šajās sacensībās kļuva vācieša Johanesa Lohnera ekipāža, kas bija ātrākā abos braucienos. Summā vācieši sasniedza laiku minūte un 48,95 sekundes, kas bija par 0,45 sekundēm ātrāk nekā viņa tautieša Niko Valtera ekipāžai. Trešajā vietā ierindojās Austrijas pilota Benjamina Maiera ekipāža (+0,47).

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no sacensībām, kur var aplūkot detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!