Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas jaunā bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža sestdien izcīnīja devīto un 14.vietu Vinterbergas trasē notikušā Eiropas kausa otrā posma sacensībās, vēsta portāls "Bobslejs.lv".

Šoreiz tika pamainīts sacensību formāts, un katrs brauciens bija atsevišķas sacensības.

Latviju šoreiz pārstāvēja tikai viena ekipāža ar pilotu Ķibermani un stūmējiem Kristapu Kalniņu, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu. Uģa Žaļima ekipāža pēc kritieniem četrinieku treniņos un pirms tam arī divnieku sacensībās šoreiz nestartēja. Tāpat darīja arī vairākas citas komandas.

Pirmajā braucienā Ķibermaņa komanda bija 14.vietā, uzrādot trešo labāko starta laiku. Uzvarēja vācieša Tomasa Floršuca ekipāža.

Savukārt otrajā braucienā Ķibermaņa kvartetam jau devītais rezultāts, bet par uzvarētāju atkal kļuva Floršuca ekipāža.

"Vispār jau tā grūti šoreiz rezultātus salīdzināt. Bija migla, bet vēlāk sāka līt. Izskatījās, ka tiem, kuri brauca sākumā, sliktāk slīdēja. Oskara ekipāžai abas reizes bija otrais starta numurs. Tā jau kopumā normāli," citēts Eiropas kausu izlases treneris Olafs Kļaviņš.

Jau ziņots, ka divnieku sacensībās trešdien un ceturtdien Ķibermanis ierindojās attiecīgi 12. un devītajā vietā, savukārt Žaļimam abas reizes tika ieskaitīts 20.rezultāts.

Uz pirmajiem trijiem Pasaules kausa posmiem, kas notiek Ziemeļamerikā, devusies vienīgi Latvijas vadošā ekipāža, ko pilotē Oskars Melbārdis. Uz Pasaules kausa ceturto vai, vēlākais, piekto posmu Melbārža ekipāžai pievienosies viens no abiem jaunajiem pilotiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!