Foto: AFP/Scanpix
Latvijas bobsleja jaunais pilots Oskars Ķibermanis piektdien ar stūmēju Vairi Leibomu pirmo reizi karjerā divnieku sacensībās iekļuva Pasaules kausa posma labāko desmitniekā, kā arī apsteidza Latvijas vadošo pilotu Oskaru Melbārdi.

Divu braucienu summā Ķibermanis/ Leiboms bija astotie, bet Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu bija desmitie.

Melbārdim/ Dreiškenam ļoti neveiksmīgs bija pirmais brauciens, kurā bobs neslīdēja, un finišā viņiem bija tikai 13.vieta. Toties Ķibermanis ar Leibomu, startējot kā priekšpēdēji, spēja ļoti labi veikt trasi un apbraukt jau pirmajā mēģinājumā Melbārdi, ieņemot 12.vietu.

Otrajā braucienā Melbārdis trases lejasdaļā pieļāva kļūdu, kas neļāva pacīnīties par vietu labāko sešiniekā. Savukārt Ķibermanis arī otro braucienu veica nevainojami, sasniedzot savu labāko rezultātu karjerā.

Par sacensību uzvarētāju, lielāko pārsvaru iekrājot pirmajā braucienā, kļuva šveicieša Beata Hefti divnieks. Otrajā braucienā uz otro vietu no sestās pakāpās pieredzējušais Aleksandrs Zubkovs, kurš atkal startēja ar Alekseju Vojevodu, ar kuru ilgi bija "kara stāvoklī". Dueta atkalapvienošanās deva rezultātu, jo otrajā braucienā Zubkovam bija labākais laiks. Summā Hefti krievus apsteidza par 0,46 sekundēm.

Trešais šoreiz bija amerikānis Batners, kuru no otrās vietas šķīra tikai 0,01 sekunde.

Ķibermanis otrajā braucienā sasniedza pat piekto labāko laiku, summā uzvarētājiem zaudējot 0,88 sekundes. Melbārža divnieks summā Hefti duetam zaudēja 0,92 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!