Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni sestdien Vācijā, Vinterbergas trasē, izcīnīja bronzas medaļas Eiropas čempionātā, izcīnot arī trešo vietu Pasaules kausa posma vērtējumā.

Otrs Latvijas pilots Uģis Žaļims ar stūmēju Jāni Jansonu divu braucienu summā izcīnīja dalītu piekto vietu gan Eiropas čempionāta, gan Pasaules kausa posma vērtējumā.

Sniegainos laika apstākļos Ķibermanim/ Miknim izdevās divi stabili braucieni, kas ļāva "mazajam Osim" pirmo reizi karjerā pieaugušo konkurencē izcīnīt Eiropas čempionāta medaļas.

Latvijas bobslejisti tikai otro reizi pēc valsts neatkarības atjaunošanas izcīna medaļas Eiropas čempionāta vērtējumā divnieku ekipāžām. Pirms diviem gadiem Francijā, Laplaņas trasē, sudrabu izcīnīja Oskars Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu. Četrinieku konkurencē Latvijas bobslejistiem ir lielāki panākumi - par Eiropas čempioniem kļuvuši pilotu Melbārža, Jāņa Miņina un Sanda Prūša četrinieki. Prūsim ar saviem stūmējiem ir arī Eiropas čempionāta sudrabs, bet Melbārža četrinieks pirms gada Sanktmoricā bija trešais.

Pēc pirmā brauciena Ķibermanim/ Miknim bija dalīta trešā vieta, bet otrajā braucienā, kas sniegputeņa dēļ sākās 30 minūtes vēlāk, viņi bija otrie, summā pakāpjoties uz trešo pozīciju. Pārliecinoši par Eiropas čempioniem kļuva vācieši Frančesko Fridrihs/ Torstens Margiss, kas abus braucienos bija ātrākie un summā par 0,71 sekundi apsteidza savus tautiešus Johanessu Lohneru/ Džošua Blūmu. Ķibermani/ Mikni no sudraba šoreiz šķīra tikai 0,06 sekundes.

Žaļims/ Jansons pirmajā braucienā bija astotie, otrajā sasniedza sesto labāko laiku, kas ļāva izcīnīt dalītu piekto vietu. No Ķibermaņa un bronzas medaļām otru Latvijas duetu šķīra 0,31 sekunde.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!