Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas bobsleja ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmēju Matīsu Mikni svētdien pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu, savukārt par zelta medaļas ieguvēju pārliecinoši kļuva vācietis Frančesko Frīdrihs.

Oskars Melbārdis un Jānis Strenga pasaules čempionātā ierindojās sestajā vietā, bet trešā Latvijas ekipāža Uģis Žaļims un Jānis Jansons sacensības noslēdza 14. pozīcijā.

Trešajā braucienā Ķibermanis ar lielisku starta laiku un kvalitatīvu braucienu no sestās vietas pakāpās uz ceturto, apsteidzot Melbārža un kanādieša Nika Polonjato ekipāžas. Savukārt Melbārdis dalīja sesto vietu ar amerikāni Stīvenu Holkombu. Žaļimam trešais brauciens bija kļūdains, taču viņš saglabāja 15. vietu.

Ķibermanim pirms pēdējā brauciena līdz bronzas medaļai pietrūka 0,16 sekundes, taču to atspēlēt neizdevās. Viņš ar stūmēju atkal lieliski iestūma kamanas startā un nobrauca pietiekami labi, tomēr vācieti Johanesu Lohneru noķert neizdevās. Sacensību noslēgumā Ķibermani/Mikni līdz medaļai šķīra 0,21 sekunde.

Melbārdis saglabāja savu sesto pozīciju, pēdējā braucienā nespējot pakāpties vēl kādu pozīciju augstāk. Savukārt Žaļims sacensību noslēgumā spēja uzlabot savu pozīciju, pakāpjoties par vienu vietu.

Vācietis Frīdrihs šajās sacensībās pārējiem sportistiem bija nenotverams. Viņš otrās vietas ieguvēju Krisu Sprigu no Kanādas apsteidza par iespaidīgām 1,20 sekundēm, bet bronzas medaļu izcīnījušo Lohneru – par 1,25 sekundēm.

Sacensību norisei piedāvājām sekot līdz portāla "Delfi" teksta tiešraidē, kur var lasīt detalizētu sacensību aprakstu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!