Foto: Publicitātes foto

Krievijas sporta ministrs Pāvels Kolobkovs norādījis, ka Krievija par atņemto pasaules čempionātu varētu no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) saņemt kompensāciju, ziņo vietējie mediji.

"Ir līgums par pasaules čempionāta rīkošanu, ko neviens nav lauzis, bet tur ir minēti līguma laušanas nosacījumi," aģentūra "R-Sport" citē Kolobkovu. "Mums tagad vajadzētu ļoti uzmanīgo izpētīt šo vienošanos, ko mūsu federācija ir slēgusi ar IBSF. Noskaidrosim visus jautājumus un rīkosimies tālāk."

"Pagaidām runāt par tēriņu apjomu ir grūti," piebilda ministrs. "Viss bija jau sagatavots. Mums bija izvirzītas ļoti nopietnas prasības, nopietnas finansiālas saistības. Mēs gatavojāmies, bija aizvadīts daudz sapulču, plānota izmitināšana. Domāju, kaut kādi izdevumi federācijai jau ir bijuši. Tas jānoskaidro. Tāpat jānoskaidro, kā IBSF to gatavojas kompensēt."

Kā zināms, pēc vairāku valstu pārstāvju boikota piedraudēšanas otrdien IBSF lēma par pasaules čempionāta atņemšanu Krievijai. Tas tiks pārcelts uz citu trasi, kas tiks izziņota šīs nedēļas beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!