Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisija, ko vada Deniss Osvalds, ir piespriedusi diskvalifikāciju vēl trim Krievijas bobslejistiem – Aleksandram Kasjanovam, Aleksejam Puškarjovam un Ilviram Huzinam, vēsta SOK mājas lapa.

Komisijas izmeklēšanā noskaidrots, ka minētie sportisti 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu laikā ir pārkāpuši SOK antidopinga noteikumus, un viņu rezultāti, kas uzrādīti šajās sacensībās, tiek anulēti.

Kasjanova ekipāža Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu gan divnieku, gan četrinieku sacensībās, un pēc Aleksandra Zubkova diskvalifikācijas pacēlās uz trešo vietu, kura tagad pienāksies ekipāžām, kas palika aiz Kasjanova. Tādējādi Latvija var iegūt vēl vienu Soču olimpisko medaļu, jo trešā vieta divnieku sacensībās pēc abu Krievijas sportistu rezultātu anulēšanas pienāksies Latvijas ekipāžai, Oskaram Melbārdim un Daumantam Dreiškenam.

Kā zināms, šā gada novembrī SOK izmeklēšanas komisijas sāka publiskot savu pētījumu rezultātus, kas noveduši pie vairāku Krievijas sportistu diskvalifikācijas un Soču olimpisko spēļu rezultātu anulēšanas. Pirmie SOK komisiju ziņojumi bija par distanču slēpotāju pārkāpumiem, tad sekoja biatlonistu, bobslejistu un skeletonistu lietu izskatīšana.

SOK izmeklēšanas komisijas tika izveidotas pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītāja Ričarda Maklārena ziņojuma par dopinga mahinācijām un valsts atbalstītas dopinga sistēmas pastāvēšanu 2014. gada Soču olimpisko spēļu laikā.

Soču olimpisko spēļu bobsleja divnieku sacensību zelta medaļām pēc rezultātu pārskatīšanas būtu jānonāk pie šveicieša Beata Hefti ekipāžas, pie sudraba medaļām tiktu šogad mirušā amerikāņa Stīvena Holkomba komanda, bet bronza - pie Melbārža un Dreiškena.

Savukārt četrinieku sacensībās pēc abu Krievijas ekipāžu diskvalifikācijas goda pjedestāls ir sekojošs – uzvara Oskara Melbārža ekipāžai, sudrabs Holkombam, bronza – Lielbritānijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!