Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja četrinieki svētdien Vācijā, Kēnigzē trasē, dominēja Eiropas kausa izcīņas trešajās sacensībās.

Par posma uzvarētāju kļuva Edgara Maskalāna četrinieks ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Dambi. Viņi gan neuzvarēja nevienā braucienā (otrais un trešais labākais laiks), taču ar to bija pietiekami, lai divu braucienu summā par 0,19 sekundēm apsteigtu Nīderlandes pilota Edvīna van Kalkera kvartetu.

Savukārt trešo vietu ieņēma Oskars Melbārdis/Helvijs Lūsis/Arvis Vilkaste/Jānis Strenga, kuri pēc pirmā brauciena bija līderi. Otrajā braucienā Melbārža ekipāžai piektais laiks, bet summā no uzvarētājiem atpalika par 0,23 sekundēm. Melbārža četrinieks otrajā braucienā uzrādīja absolūti labāko starta ieskrējiena laiku.

Vēl viens Latvijas četrinieks Uģis Žaļims/Kristaps Kalniņš/Raivis Voitkūns/Raivis Zīrups pirmajā braucienā tika diskvalificēti.

Eiropas kausa sacensībās trīs posmos Maskalāns bija otrs labākais, bet Melbārdim ir trešā vieta. Labākais šajos posmos bija amerikānis Stīvens Holkombs. Žaļimam šajā vērtējumā trīs posmos 13.vieta.

Tagad nākamnedēļ Austrijā, Īglsas trasē, pasaules vadošie piloti uzsāks Pasaules kausa sacensības. Latvija sacensībās plāno startēt ar trīs ekipāžām gan divniekos, gan četriniekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!