Foto: F64
Latvijas bobsleja komanda uz Pasaules kausa izcīņas posmiem Ziemeļamerikā dosies tomēr pilnā sastāvā ar trīs pilotiem, vēsta Latvijas Bobsleja federācija.

Sezonas sākumā Latvijas bobsleja vadība pieļāva iespēju, ka uz Ziemeļamerikas posmiem dosies divi piloti, tomēr tagad plāni mainījušies.

"Mēs šogad esam tik labi, nevaram atļauties nebraukt uz Ziemeļamerikas posmiem," intervijā "Radio TEV" teicis Latvijas Bobsleja federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis. "Šogad divnieku konkurencē esam desmitniekā ar visiem trīs pilotiem. Nevaram Oskaru Ķibermani vai Uģi Žaļimu atstāt mājās, jāstartē visiem trīs."

Uz Ziemeļameriku tiks transportētas trīs divnieku kamanas, bet četrinieku - tikai divas. Kā skaidroja Ekmanis, kamanu transports uz Ziemeļameriku ir ļoti dārgs, tāpēc šobrīd rocība neļaujot turp nogādāt visas trīs četrinieku kamanas. Pagaidām nav zināms, kurš pilots Ziemeļamerikā nestartēs četriniekos.

"Iespējams, rezultāti Siguldā [Eiropas kausa posmā šajā nedēļas nigalē] liks trenerim Sandim Prūsim pieņemt lēmumu, kuram uzticēt vadīt četrinieku ASV," pauda Ekmanis.

Pēc gadu mijas 8. un 9. janvārī Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms notiks Leikplesidā, tad 15. un 16. janvārī sacīkstes uzņems Pārksitija, bet 22. un 23. janvārī sacensības risināsies Kanādā, Vistleras trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!