Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas bobslejisti janvāra beigās centīsies izcīnīt godalgas pasaules junioru čempionātā, tādēļ izlaidīs vienu Pasaules kausa posmu, vortālam "Delfi Sports" pavēstīja Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) viceprezidents Zintis Ekmanis.

Latvijas bobslejisti nolēmuši nestartēt Kanādā, Vistleras trasē, paredzētajā Pasaules kausa priekšpēdējā, septītajā posmā, kas notiks 3. un 4.februārī. Tā vietā 28. un 29.janvārī divi Latvijas piloti Oskars Melbārdis un Uģis Žaļims ar savām ekipāžām cīnīsies pasaules junioru čempionātā Austrijā, Īglsas trasē.

Kā skaidroja Ekmanis, par startēšanu pasaules junioru čempionātā bija domāts, atkarībā no sekmēm Pasaules kausa sacensībās. Tā kā šobrīd kopvērtējumā nestartēšana vienā posmā daudz nevar ietekmēt Latvijas ekipāžu vietu kopvērtējumā un līdz ar to starta vietas nākamajos posmos, tad nolemts piedalīties pasaules junioru čempionātā. Latvijas trešais pilots Edgars Maskalāns pasaules junioru čempionātā vairs nevar startēt un tā tajā laikā aizvadīs treniņus.

"Kāpēc gan neizcīnīt medaļas? Negribu noniecināt konkurentus, bet mums ir labas izredzes. Un čaļi ir pelnījuši medaļas, jo tās jau paliek uz visu mūžu. Esam arī viena no jaunākajām izlasēm, tāpēc ir pamatotas cerības," teica Ekmanis.

Runājot par iespējamiem konkurentiem, Ekmanis norādīja uz Nīderlandes pilotu Ivo de Bruinu. Viens no galvenajiem Latvijas pilotu konkurentiem pasaules junioru čempionātā būtu bijis vācietis Maksimiliāns Arndts, taču pēc Tomasa Floršuca traumas viņš startē Pasaules kausa posmos un, visticamāk, nestartēs junioru konkurencē.

Līdz ar piedalīšanos pasaules junioru čempionātā nedaudz mainījušies Latvijas komandas treniņu plāni. Lai gan bobslejistiem nāksies izlaist Vistleras posmu, pozitīva ziņa esot tā, ka uz nākamo posmu Kalgari trasē Latvijas sportisti ieradīsies ātrāk. "Tur vairāk pastrādāsim. Tur ir laba starta estakāde, staru patrenēsim vēl vairāk," piebilda Ekmanis.

Melbārdis un Žaļims pasaules junioru čempionāta mājvietā Īglsas trasē šosezon jau ir startējuši. PK posmā divniekos Melbārdis bija ceturtais, bet Žaļims ieņēma 23.vietu. Četrinieku sacensībās Melbārdim bija astotā vieta.

Savukārt Eiropas kausa ietvaros sezonas sākumā Īglsas trasē notika divi posmi. Divnieku sacensībās melnbārdim bija astotā un ceturtā vietas, bet Žaļimam – 12. un 11.vietas. Savukārt četriniekos Melbārdim trešā un sestā vietas, bet Žaļimam – desmitā un astotā vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!