Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ja kādreizējais Latvijas vadošais bobslejists Jānis Miņins vēlētos atgriezties izlasē, durvis viņam uz to būtu vaļā jebkurā brīdī, uzskata Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) prezidents Jānis Kols.

Kā ziņots, šī gada sākumā Miņins pēc konflikta netika iekļauts izlases sastāvā dalībai atlikušajos sezonas Pasaules kausa posmos. Pēc tam pilots izteica variantus, ka varētu nākotnē pārstāvēt Slovākiju vai Beļģiju.
Tomēr šosezon Miņins sacensībās nepiedalīsies, jo vasarā pēc kritiena no kvadricikla smagi lauza kāju.
"Noteikumi no mūsu puses par Miņinu nav izvirzīti. Viņam durvis uz izlasi ir vaļā jebkurā brīdī, bet, protams, tikai tad, ja viņa fiziskā kondīcija būs pienācīgā līmenī," otrdien notikušajā preses konferencē izteicās Kols. "Durvis nekad nav bijušas aizvērtas. Vienkārši nepaveicās, ka konfliktu veiksmīgi uztvēra dzeltenā prese, tāpēc mums nemaz īsti neizvērtās savstarpējā diskusija."

Kols atzina, ka Miņina iespējas pārstāvēt Slovākiju vai Beļģiju ir diezgan nereālas.

"Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis ticies ar Slovākijas federācijas vadību, kuri šajā jautājumā tikai atmeta ar roku," stāstīja Kols. "Es tikos ar Beļģijas federācijas prezidentu, un viņš teica, ka no Miņina bijusi nenopietna attieksme."
"Jo vairāk šo jautājumu žurnālisti liks mierā, jo lielāka iespēja, ka tas atrisināsies pozitīvi," Kols izteica cerību, ka abām pusēm izdosies izrunāties.

"Mēs viņu neizmetām no komandas. Viņš pats aizgāja. Trijās nedēļās trīs reizes," uzsvēra Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis, sakot, ka līdz šim viņa vadībā neviens bobslejists nav ticis atskaitīts rakstura problēmu dēļ. "Pēc tam jau bija pašsaprotami, ka neiekļāvām viņu izlasē."
"Vēl vakar satikāmies, sasveicinājāmies, bet pagaidām mums nav par ko runāt. Mēs neesam ienaidnieki," stāstīja Prūsis.

LETA jau vēstīja, ka saspringtas attiecības Latvijas bobslejistu saimē bijušas arī iepriekš un pagājušajā gadā otrais pilots Edgars Maskalāns izteicās, ka Miņins nepelnīti saņēmis 2009.gada Latvijas labākā sportista titulu.

Kā ziņots, līdz ar to vadošā pilota loma atlikušajā sezonā uzņēmās Maskalāns.

Pagājušās sezonas Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā četriniekiem Edgars Maskalāns ar 763 punktiem ieņēma 14.vietu, bet Oskars Melbārdis ar 88 punktiem ierindojās 25.pozīcijā. Tikmēr FIBT rangā, kurā tika ieskaitītas arī Eiropas kausu sacensības, Maskalāns ar 1213 punktiem ieņēma augsto septīto vietu.

Maskalāna ekipāža ļoti sekmīgi aizvadīja pēdējos divus Pasaules kausa posmus - sākotnēji Maskalāns tika pie pirmās uzvaras karjerā, bet pēc tam izcīnīja otro vietu.

Savukārt Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā divniekiem Maskalāns ar 560 punktiem ieņēma 16.vietu, bet Melbārdis ar 352 punktiem ierindojās 20.pozīcijā. Tikmēr FIBT rangā Maskalāns ar 910 punktiem ieņēma 14.vietu, bet Melbārdis ar 700 punktiem ierindojās 21.pozīcijā.

Jaunajā sezonā Latvija Pasaules kausa posmos startēs ar trijām ekipāžām, jo Maskalānim un Melbārdim kā trešais pilots pievienosies arī Uģis Žaļims.

Lai Miņins varētu startēt citas valsts sastāvā, viņam būtu jāsaņem abu valstu bobsleja federāciju piekrišana. Tāpat viņš kādu laiku nedrīkstētu pirms tam pārstāvēt Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!