Foto: LETA

Sagaidāms, ka Latvija un Siguldas trase Pasaules kausa izcīņas kalendārā varētu ienākt pēcolimpiskajā, 2018./2019. gada sezonā, uzskata Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Pirmssezonas preses konferencē LBSF vadība norādīja, ka Latvijas iekļaušanās bobsleja un skeletona sacensību "elitē" ir ar ļoti lielu varbūtību, taču jau laicīgi bija zināms, ka tas nenotiks olimpiskajā sezonā. "Apsolīts ir visaugstākajā līmenī, bet mēs gaidām rakstisku apstiprinājumu no starptautiskās federācijas," saka LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis. "Mums jau laicīgi pateica, ka šajā sezonā sakarā ar divkāršu Korejas apmeklējumu – treniņu nedēļa un olimpiskās spēles – un trim posmiem Ziemeļamerikā, loģistika kļuva neiespējama, lai aizvadītu Pasaules kausu Latvijā."

"Latvija pašreiz ir ļoti nopietna kandidāte uz Pasaules kausa posma rīkošanu skeletonā un bobsleja divniekiem 2018./2019. gada sezonā. Gaidām oficiālu IBSF atzinumu, apstiprinājuma vēstuli, lai varētu uzsākt darbu. Tā būs kārtējā iespēja apliecināt savu varējumu arī mājās, popularizēt sportu un piesaistīt skatītājus," norāda LBSF prezidents Jānis Kols.

Latvija varētu uzņemt sezonas pirmo Pasaules kausa izcīņas posmu skeletonā un bobsleja divniekiem, turklāt sportisti Siguldas trasē ierastos ilgi pirms sacensībām, jo Latvijā varētu notikt arī treniņnometne.

Līdz šim augstākā līmeņa starptautiskās sacensības Siguldas trasē bobslejā bija Eiropas kausa izcīņas posmi un pasaules junioru čempionāts skeletonā, kurā vicečempiona titulu izcīnīja Latvijas pārstāvis Krists Netlaus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!