Foto: F64
Latvijas Bobsleja un Skeletona federācija (LBSF) uz testiem aicina jauniešus, kas vēlas savu profesionālo sporta karjeru saistīt ar Latvijai veiksmīgākajiem ziemas sporta veidiem — bobsleju un skeletonu.

Lai Latvijas bobsleja un skeletona izlasēs arī iekšējā konkurence un turpinājums nākotnē, atkal tiek meklēti jauni talanti — uz testiem aicināti spēcīgi, ātri un sevis apliecinoši jaunieši, vēlams no 16 līdz 26 gadu vecumam, augumā no 175 cm.

Atlases testu programmā būs 30 m skrējiens gaitā, bobsleja trenažiera stumšana un tāllēkšana no vietas. Vēlams, lai kandidāti spētu veikt 30 metrus gaitā vismaz 3,20 sekundēs, tālumā no vietas spētu aizlēkt vismaz 2,75 m.

"Pats galvenais, lai būtu spēcīgi puiši ar labiem fiziskajiem dotumiem, tie parametri jau var būt dažādi," saka bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Jauno bobslejistu testi notiks sestdien, 14. aprīlī, Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā pl. 12. Ierašanās, sagatavošanās un reģistrācija no pl. 11.

Kā zināms, jau vairākus gadus Latvijas bobslejisti un skeletonisti ir labāko vidū pasaulē, ko apliecina arī šā gada februārī aizvadītās ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, kurās bobslejisti vienīgie no Latvijas tika pie medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!