Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas bobsleja un skeletona izlases ārzemju treneri kopš septembra nav saņēmuši algu, medijiem atklājis viens no komandas treneriem, kanādietis Pjērs Lidērs.

"Tā ir taisnība, ka mums nemaksā," izlases galveno treneri Lidēru citē aģentūra "R-Sport". "Uz marta pirmo nedēļu parāds jau ilgs sešus mēnešus. Ļoti sarežģīti ir strādāt šādos apstākļos, visiem treneriem tas ir liels stress. Protams, mums visiem mājās pienāk dažādi rēķini, kas ir jāapmaksā, turklāt visiem ir sievas, ģimenes un šī situācija atsaucas arī uz mūsu personisko dzīvi. Taču mēs joprojām esam šeit. Manuprāt, kas parāda, ko mums nozīmē sportisti."

Lidērs atklāja, ka viņi esot mēģinājuši radušos situāciju skaidrot Krievijas Bobsleja federācijā (KBF) un Krievijas Sporta ministrijā. "Saprotams, ka mēs sazinājāmies ar mūsu izpilddirektoru un ministriju, lai saprastu, kas notiek. Tam ir jāiziet cauri, nevajag celt paniku un nedarīt neko muļķīgu. Mēs pierādījām, ka atrodamies sacensībās, jo gribam palīdzēt sportistiem," viņš saka.

Kā zināms, Krievijas bobsleja izlases treneru korpusā ir arī viens Latvijas speciālists, Jānis Miņins, kurš strādā ar sieviešu komandu. Kopumā izlasē ir seši ārzemju treneri - bez Miņina un Lidēra ar bobslejistiem strādā arī vēl viens kanādietis Florians Linders un austrietis Johans Valners, bet ar skeletonistiem - vācieši Villijs Šnaiders un Tomass Placers.

Kā ziņojām, KBF prezidents, uzņēmējs atrodas starptautiskā meklēšanā un viņa atrašanās vieta nav zināma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!