Foto: RIA Novosti/Scanpix
Lielbritānijas bobslejā uzvirmojis rasisma skandāls – vairāki sportisti sūdzējušies par aizskarošu trenera attieksmi, ziņo BBC.

Raidkompānijas rīcībā ir informācija, ka viens no bobslejistu treneriem vairākkārt izteicis "rasistiskus" komentārus, nodēvējot melnādainos cilvēkus par "sliņķiem" un slavējot "kaukāziešus", salīdzinot ar viņiem. Tāpat trenerim tiek pārmests seksisms un "diktatūra".

Lielbritānijas Bobsleja un skeletona federācija (BBSA) savukārt norāda, ka oficiāli iesniegumi no sportistiem netika saņemti. BBC rīcībā ir informācija, ka šā gada sākumā sportisti federācijā iesnieguši anonīmu sūdzību par trenera uzvedību.

"BBSA ir lietas kursā par BBC publicēto un uzsver, ka ļoti nopietni attiecas pret sportistu labsajūtu," teikts organizācijas izplatītajā paziņojumā. "BBSA nosoda rasismu, seksismu un jebkādas citas diskriminācijas formas. Tādai attieksmei nav vietas sportā. Mēs lepojamies ar to, cik dažāda ir mūsu komanda, un kā tas palīdz mums sasniegt panākumus."

"Sportisti tika palūgti iesniegt savas sūdzības, lai varētu sākt oficiālu izmeklēšanu un dotu iespēju iesaistītajiem sniegt paskaidrojumus, taču neviens iesniegums nav saņemts," norāda federācija.

BBSA vadība aprīlī tikās ar sportistiem un pauda gatavību veikt iekšēju izmeklēšanu, no atlētiem lūdzot "saglabāt konfidencialitāti" un "nerunāt par šo lietu ārpus BBBS". Maijā BBSA izpilddirektors Ričards Pārkers sportstiem nosūtījis elektroniskā pasta vēstuli, kurā teikts, ka "par izlases darbiniekiem neesot saņemtas oficiālas sūdzības, līdz ar to nekādi disciplināri sodi nevar tikt piemēroti", un BSAA valde uzticas treneru kolektīvam.

No 19 bobslejistiem, kas strādā Lielbritānijas izlasē, 10 ir melnādaini vai jauktas rases izcelsmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!