Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) respektē Latvijas skeletona izlases lēmumu nepiedalīties 2017.gada pasaules čempionātā Krievijas pilsētā Sočos, teikts organizācijas oficiālajā paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Latvijas skeletonisti pieņēmuši lēmumu boikotēt pasaules čempionātu Sočos, jo Krievija tiek apsūdzēta valdības atbalstītas dopinga sistēmas izveidošanā.

"Es cienu mūsu sportistu lēmumu nepiedalīties pasaules čempionātā Sočos. Tuvākajā laikā mēs gaidām Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas lēmumu par pasaules čempionāta bobslejā un skeletonā norises vietu 2017.gadā. Ja tā tiks mainīta, mūsu skeletonisti piedalīsies pasaules čempionātā", akcentēja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Arī LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers norādīja, ka viņš saprot skeletonistu pieņemto lēmumu. "Mēs respektējam mūsu atlētu un federāciju tiesības pieņemt pamatotus un argumentētus lēmumus par startiem sacensībās", viņš uzsvēra.

Savu lēmumu par dalību pasaules čempionātā Sočos 2017.gadā tuvākajās dienās paziņos arī citu valstu nacionālās bobsleja un skeletona izlases. Iespēju boikotēt pasaules čempionātu apsver arī Dienvidkorejas un Lielbritānijas sportisti. Iepriekš arī šādu iespēju apdomāja ASV, taču oficiālu paziņojumu līdz šim izteica tikai Latvijas skeletonisti.

Jau ziņots, ka par nestartēšanu pasaules čempionātā Sočos izlēmuši Latvijas skeletonisti - daudzkārtējais pasaules čempions Martins Dukurs, viņa brālis Tomass Dukurs un Lelde Priedulēna. Latvijas skeletona izlases, kas ir viena no vadošajām šajā sporta veidā pasaulē, nestartēšana izsaukusi plašu rezonansi sporta sabiedrībā. Latvijas skeletonisti paziņojumā norādīja, ka nevēlas startēt tieši Sočos, jo Krievija krāpusies ar dopinga analīzēm, kā to apliecina Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītāja Ričarda Maklarena paziņojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!