Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien Vācijā, Kēnigzē trasē, Pasaules kausa sestajā posmā izcīnīja tikai sesto vietu, līdz ar to zaudējto arī kopvērtējuma līdera godu.

Otrs no Latvijas skeletonistiem Tomass Dukurs divu braucienu summā bija tikai devītais.

Kā atzina Latvijas komandas treneris Mareks Mezencevs, Martins Dukurs šajās sacensībās startēja ar jaunām kamanām un veica eksperimentu ar sliecēm, taču veiktās izmaiņas nav bijušas sekmīgas. Jau pirmajā braucienā Martins Dukurs trases vidusdaļā nespēja iegūt lielu ātrumu, kas neļāva pacīnīties par goda pjedestālu - astotā vieta pirmajā braucienā.

Otrajā braucienā Martins Dukurs sasniedza ceturto labāko laiku, kas ļāva iekļūt labāko sešiniekā. Tomēr sestā vieta maksāja viņam Pasaules kausa kopvērtējuma pirmo vietu, ko tagad ieņem posmā otro vietu ieņēmušais korejietis Juņs Sunbins.

Kēnigzē trasē, kur februāri notiks pasaules čempionāts, uzvaras laurus plūca krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš otrajā braucienā bija ātrāks par pirmā mēģinājuma labāko braucēju Juņu Sunbinu un summā apsteidza korejieti par 0,05 sekundēm. Trešais bija vācietis Aleksandrs Gasners (+0,19 sekundes).

Martins Dukurs divu braucienu summā uzvarētājam zaudēja 0,78 sekundes, bet Tomass Dukurs - 1,27 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā tagad Martins Dukurs ar 1212 punktiem no korejieša atpaliek tikai par vienu punktu, bet trešajā vietā esošajam Akselam Jungkam ir 1088 punkti. Tomass Dukurs ar 1018 punktiem ieņem septīto vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!