Pasaules vadošais skeletonists Martins Dukurs pasaules čempionātā Austrijā, Īglsas trasē, izmantos jau iepriekš lietotās kamanas, ar kurām sanāk stabilāks brauciens, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Skeletonisti cīņu par pasaules čempionāta godalgām sāks ceturtdien, 19. februārī, kad veiks pirmos divus braucienus. Izšķirošie - trešais un ceturtais - braucieni notiks piektdien.

Īglsā šonedēļ esot siltāki laika apstākļi un gaisa temperatūra visu laiku pa dienu turoties virs nulles atzīmes. Ceturtdien pirmais brauciens ieplānots pulksten 10.15 - 15 minūtes ātrāk nekā sākotnēji plānots. Dalībai pieteikušies 34 sportisti, Martins Dukurs sev izvēlējies otro starta numuru, bet pirmais startēs Tomass Dukurs.

Martins un Tomass Dukuri jau tūdaļ pēc Pasaules kausa septītā posmā Sanktmoricā devās uz Īglsu, lai tās nedēļas nogalē nobrauktu kā trases atklājēji Tiroles kausa izcīņā. Martins Dukurs atzsīt, ka tieši šie braucieni bijuši ļoti vērtīgi. "Sapratu, ka braukšu ar vecajām kamanām, jo vienkārši stabilāki braucieni sanāk."

Pēc tam brāļi devās uz ieplānoto treniņnometni Itālijā, jo pirmajā nedēļā pasaules čempionātā skeletonisti trasē netika. Iecerētajā vietā Itālijā nav bijuši labi apstākļi treniņiem un dzīvošanai, un plānus nācies steigšus mainīt – sportisti devušies uz sev labi zināmo Kēnigzē trasi Vācijā.

Īglsā oficiālie treniņi sakās šo pirmdien. Jau pēc ceturtā brauciena otrdienas vakarā Martins bija skaidrībā ar ekipējumu :"Esmu skaidrībā par slidām un kamanām, vēl nedaudz pieklibo trases augšdaļa. Lejā ir labāk, tur braukšanu esmu uzķēris. Tomass vēl otrajā dienā starp braucieniem mainīja kamanas un bija tā vērts. Viņam līdz šim atkal lejas gals tik labi nesanāk."

"Startam būs ļoti liela nozīme. Ja Tretjakovu aizlaidīs startā par vienu sekundes desmitdaļu, būs grūti ķert, ja par kādām piecām simtdaļām – vēl būs iespējams. Viņš šogad trasē labāk brauc nekā iepriekš. Kopumā mēs esam gatavi cīņai," saka Martins Dukurs.

Trešdien pēdējos treniņos visātrāk nobrauca vācietis Aksels Jungs, tomēr ne visi favorīti centās ātri uzskriet startu un patieso spēku samēru parādīs mači. Latvijas izlases treneris Dainis Dukurs: "Grūti vērtēt treniņu rezultātus, mainīgi laika apstākļi, puišu braucienā vēl sniga, savukārt vēlāk meitenēm jau bija labāks laiks. Dalībnieku daudz, vienam labāki apstākļi, citam sliktāki."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!