Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs pēc otrā pasaules čempiona titula izcīnīšanas atzina, ka Latvijā līdzjutēji pieraduši pie viņa uzvarām un visi tikai gaida uzvaru, sportistu citē Ziemeļamerikas masu mediji.

Jau ziņots, ka Martins Dukurs sestdien Leikplesidas trasē pārliecinoši triumfēja 2012.gada pasaules čempionātā, otro gadu pēc kārtas pārspējot konkurentus sezona s nozīmīgākajās sacensībās.

"Manā zemā otrā vieta nav priekš manis. Tur gaida tikai manu uzvaru, un tas ir ļoti smagi. Es cenšos, bet spiediens ir ļoti, ļoti liels. Jāatrod veids, kā no tā visa izvairīties," teica Dukurs.

Runājot par visu sezonu, Dukurs uzsvēra, ka tā sanākusi negaidīti laba. "Tas ir neticami. Kāda sezona - perfekti. Tikai vienas zaudētas sacensības. Nebiju gaidījis tik labus rezultātus. [Pasaules čempionātā] padevās četri labi braucieni, un esmu priecīgs par to."

Dukurs trīs gadus pēc kārtas ir izcīnījis Pasaules kausu un kopš 2011.gada sākuma zaudējis tikai vienās sacensībās – šī gada janvārī Vācijā, Kēnigzē trasē, Dukurs kļūdījās pirmajā braucienā, otrajā centās riskēt un "gāja uz visu banku", taču nesavaldīja kamanas un ieņēma vien sesto vietu.

Februārī pēc Pasaules kausa iegūšanas Dukurs tika "ietērpts" Supermena tērpā un skeletona aprindās viņu tagad arī sauc par "Supermenu". "Jā, tas bija tikai papildus psiholoģiskais spiediens. Tas bija grūti. Tevi parāda kā Supermenu, bet arū Supermens var būt otrais."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!