Foto: AP/Scanpix
Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien, pieļaujot vairākas kļūdas otrajā braucienā, ieņēma otro vietu Pārksitijas trasē ASV notikušajā Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā.

Savukārt viņa vecākais brālis divu braucienu summā palika sestais.

Pirmo nobraucienu Martins Dukurs veica 48,58 sekundēs, sasniedzot jaunu trases rekordu, un par 0,20 sekundēm apsteidza krievu sportistu Aleksandru Tretjakovu.

Otrajā braucienā Tretjakovs sasniedza jaunu starta rekordu, tomēr nenobrauca pārāk pārliecinoši. Savukārt Martins Dukurs jau augšdaļā pieļāva diezgan lielu kļūdu, nebrauca tīri arī tālāk un noslēgumā braucienā palika vien septītais, bet summā piekāpās Tretjakovam par 0,12 sekundēm.

Pēdējās 22 Pasaules kausa sacīkstēs uzvaras bija izcīnījuši vien Martins Dukurs un vācietis Franks Rommels.

Savukārt trešo vietu izcīnīja amerikānis Metjū Entuāns.

Tikmēr Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena atradās piektajā vietā, bet otrajā sasniedza sesto rezultātu un arī summā uz šo vietu. Divu braucienu summā T.Dukurs no uzvarētāja atpalika par 0,40 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā M.Dukuram un Tretjakovam ir pa 435 punktiem, bet viņiem ar 368 punktiem seko T.Dukurs un Entuāns.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā M.Dukurs Kalgari trasē Kanādā ar uzvaru sāka jauno Pasaules kausa sezonu, bet T.Dukurs ierindojās ceturtajā vietā.

M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists, kurš kopš 2010.gada kļuvis par četrkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, divkārtēju pasaules un četrkārtēju Eiropas čempionu, kā arī Vankūveras Olimpiādes sudraba medaļnieku. Tiesa, viņš pavasarī nespēja kā pirmais sportists vēsturē izcīnīt trešo pasaules čempiona titulu pēc kārtas.

Kopumā kopš 2011./2012.gada sezonas sākuma M.Dukurs triumfējis 22 no 26 Pasaules kausa un pasaules čempionāta gaitā notikušajām sacīkstēm.

Pērn Pārksitijā M.Dukurs tik pie panākuma.

Arī nākamais skeletona Pasaules kausa posms norisināsies Ziemeļamerikā - ASV trasē Leikplesidā. Savukārt ar Jauno gadu skeletonisti atgriezīsies Eiropā, bet pēc četrām sacensībām būs pienākušas Soču olimpiskās spēles. Šogad katrā no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) disciplīnām pa reizei viena Pasaules kausa posma ietvaros notiks divas sacensības. Vīru skeletonisti divus Pasaules kausa posmus divu dienu laikā aizvadīs Sanktmoricā.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm norisināsies līdz nākamā gada 19.janvārim, un Olimpiādē piedalīsies 30 vīriešu skeletonisti un 20 sievietes. Sportistu atlase tiks veidota pēc pasaules ranga.

Uz dalību Soču Olimpiādes sieviešu skeletona sacensībās pretendē latviete Lelde Priedulēna.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada, un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pārtraukuma Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!