Foto: AFP/Scanpix

Pasaules labākajam skeletonistam latvietim Martinam Dukuram piektdien noslēdzošajos divos pasaules čempionāta braucienos Vācijas trasē Vinterbergā viss sanāca, kā gribējās, sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) izteicās pats sportists.

Kā zināms, M.Dukurs piektdien trešo reizi karjerā tika kronēts par pasaules čempionu, kamēr viņa brālis Tomass bija trešais, pirmo reizi savā karjerā izcīnot medaļu šāda līmeņa sacensībās.

"Ļoti liels prieks - viss sanāca, kā gribējās. Varbūt ne vakar, bet šodien gan," pauda M.Dukurs, kurš pasaules čempionātā iedzīvojās nelielās veselības likstās - sāpošā ausī. Pats sportists gan šīs problēmas raksturoja kā "sīkumu".

"Man Vinterbergas trase patīk, novembrī te labi pastrādājām, "piedzinām" tehniku. Arī laika apstākļi pasaules čempionātā bija pateicīgi. Savā ziņā veiksme stāvēja klāt," uzsvēra M.Dukurs.

Tikmēr viņa brālis Tomass atklāja, ka piektdien braucienos izlemts par labu drošākajam variantam startā, kas beigās atmaksājies. "Šodien jau bija vieglāk braukt, bija rezerve. Atrāviens bija liels."

Iepriekš M. Dukurs par pasaules čempionu bija kļuvis 2011. un 2012.gadā.

Pasaules labākais skeletonists M. Dukurs šosezon uzvarēja sešos no astoņiem aizvadītajiem Pasaules kausa posmiem un jau pirms noslēdzošā posma bija garantējis sev iespēju sezonu sesto reizi noslēgt kopvērtējuma pirmajā vietā.

Šosezon M.Dukurs posmos Leikplesidā (ASV), Kalgari (Kanāda) un Altenbergā (Vācija) izcīnīja uzvaru, kamēr ikreiz uzreiz aiz viņa bija T.Dukurs, bet pēc tam Kēnigzē (Vācija) M.Dukurs palika otrais un pārtrauca uzvaru sēriju, kamēr T.Dukurs bija vien astotais. Vēlāk posmā Sanktmoricā (Šveice) M.Dukurs atgriezās uz uzvaru takas, ko turpina joprojām, bet T.Dukurs ierindojās piektajā vietā. Laplaņā T.Dukurs bija trešais, Īglsā - astotais, bet noslēdzošajā posmā Sočos palika ceturtais.

Kopumā, skaitot arī iepriekšējo sezonu, Dukuri līdz sacensībām Kēnigzē bija izcīnījuši četras dubultuzvaras pēc kārtas, bet M.Dukurs nepārspēts bija palicis astoņās Pasaules kausa sacensībās pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!