Foto: AP/Scanpix
Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien Altenbergas trasē Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā izcīnīja otro vietu, pirmo reizi šajā sezonā kāpjot uz goda pjedestala.
Otrs Latvijas sportists Tomass Dukurs divu braucienu summā palika septītais.

Sacensībās dominēja mājinieki vācieši, kuriem tikai Martins Dukurs liedza ieņemt visu goda pjedestālu. Par uzvarētāju kļuva Kristofers Grotērs, tādējādi atnesot Vācijai pirmo uzvaru Pasaules kausa posmos skeletonā vīriešiem kopš 2012. gada novembra beigām. Toreiz Vistleras trasē Martina Dukura kļūdu izmantoja Franks Rommels.

Martins Dukurs pirmajos divos posmos Ziemeļamerikā skeletona tehnisku problēmu dēļ nespēja iekļūt labāko trijniekā, bet tagad Altenbergā viņam bija jauns tehniskais nodrošinājums. Abos braucienos Martins Dukurs bija otrais, piekāpjoties tikai Grotēram, kurš abos braucienos laboja trases rekordu. Otrajā mēģinājumā sākumā arī Martins Dukurs laboja trases rekordu, bet jau pēc brīža Grotērs to uzlaboja vēl vairāk un summā apsteidza latvieti par 0,30 sekundēm.

Trešo vietu Altenbergā izcīnīja Aksels Jungks, zaudējot Martinam Dukuram 0,17 sekundes, bet vēl par 0,16 sekundēm lēnāks bija Aleksandrs Gasners, paliekot uzreiz aiz goda pjedestāla.

Tomass Dukurs abos braucienos bija samērā lēns starta ieskrējienā, kas daudz ietekmēja rezultātu. Abos braucienos viņam bija septītais labākais laiks, kas arī summā deva septīto vietu. Sacensību uzvarētājam viņš zaudēja 1,38 sekundi, bet no labāko sešinieka viņu šķīra 0,23 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!