Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas skeletonists Martins Dukurs ir gandarīts par sestdien Sanktmoricā Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā izcīnīto pirmo vietu un to raksturo kā revanšu konkurentiem un savai neveiksmei pagājušās nedēļas mačos, kad viņš kļūdījās trasē un rezultātā spēja izcīnīt tikai sesto vietu, vēsta portāls "Bobslejs.lv".

"Protams, ka esmu gandarīts par šodienas uzvaru! Laikam jau būtu dīvaini, ja es nebūtu ar savu sniegumu apmierināts. Savā ziņā šodien palīdzēja arī pagājušās nedēļas neveiksme, kas psiholoģiski radīja lielāku cīņassparu," atzina Dukurs un piebilda, ka brāļa Tomasa pirmo braucienu, diemžēl ietekmēja laika apstākļi, jo viņam un vēl dažiem sportistiem trasē bija sniegs, kas ietekmēja arī braucienu. Jo citādāk, iespējams, arī Tomass būtu sestdien stāvējis uz pjedestāla.

Pasaules kausa posmā skeletonā Sanktmoricas trasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas pārstāvis Martins Dukurs, divu braucienu summā tuvāko sekotāju apsteidzot par 1,76 sekundēm. Otrs mūsējais Tomass Dukurs pēc veiksmīga otrā brauciena spēja pakāpties uz dalītu ceturto pozīciju.

Lai arī starts bija paredzēts plkst. 9:50 pēc Latvijas laika, sacensību sākums tika atlikts par stundu spēcīgā sniega dēļ. Arī pēc stundas joprojām sniga, līdz ar to Tomasa Dukura otrais starta numurs nebija tas veiksmīgākais. Par spīti ne pārāk labajiem apstākļiem, Tomass trasi veica ļoti labi, tomēr ātrums piesnigušajā trasē nebija tik liels, lai varētu cerēt uz ļoti augstu vietu. No pirmās grupas nācās piekāpties Martinam un vācietim Frankam Rommelam, tāpat ātrāk nobrauca vairāki sportisti no otrās grupas, kad trase bija kļuvusi ātrāka. Beigās Tomasam astotā vieta.

Savukārt Martins Dukurs trasē devās kā sestais. Startā viņam labākais rezultāts (4,89), arī trase kopumā tika veikta veiksmīgi, un beigās Martina pārsvars pār tā brīža tuvāko sekotāju Tomasu bija ļoti iespaidīgs – gandrīz pusotra sekunde. Iepriekšējā posma uzvarētājs Rommels no Tomasa atpalika vairāk nekā sekundi, bet vēl tuvāk tika daži vēlāk braukušie. Vēl jāpiebilst, ka pēc kļūdas startā ļoti sliktu laiku uzrādīja un otrajā braucienā neiekļuva viens no kopvērtējuma līderiem Aleksandrs Tretjakovs.

Kā vēsta "Bobslejs.lv", Tomass Dukurs otrajā braucienā par sekundes desmitdaļu uzlaboja startu (4,98) un arī braucienu veica ļoti veiksmīgi, iepriekšējā brauciena rezultātu uzlabojot par vairāk nekā sekundi. Labais brauciens ļāva pārliecinoši apsteigt Džonu Deiliju un Džonu Feirbeinu, bet Rommels uzrādīja tieši tādu pašu rezultātu. Neveiksmīgi nobrauca austrietis Maiers, līdz ar to Tomasam Dukuram un Frankam Rommelam dalītā ceturtā vieta, par 0,18 sekundēm atpaliekot no goda pjedestāla.

Martinam Dukuram startā šoreiz nedaudz sliktāks laiks nekā pirmajā braucienā (4,93), tomēr tik un tā labāks nekā pārējiem. Arī brauciens tika veikts bez problēmām, līdz ar to Martins Dukurs uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena atgriezās ar ļoti bezierunu panākumu – otrās vietas īpašnieks Bens Senfords tika apsteigts par 1,76 sekundēm. Jāpiebilst, ka otrajā braucienā brāļiem Dukuriem pārliecinoši labākie laiki, vēsta portāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!