Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Dambi svētdien izcīnīja trešo vietu Īglsas trasē Austrijā notikušajās Eiropas kausa izcīņas pirmā posma otrajās četrinieku sacensībās.

Maskalāna ekipāža pirmajā braucienā sasniedza trešo rezultātu, bet otrais rezultāts otrajā braucienā ļāva saglabāt trešo pozīciju.

Divu braucienu summā Latvijas četrinieks par 0,16 sekundēm atpalika no uzvaru izcīnījušā amerikāņa Stīvena Holkomba, bet otrajā vietā palikušajai vācieša Fransesko Frīdriha ekipāžai zaudēja 0,05 sekundes.

Tikmēr Oskars Melbārdis ar stūmējiem Raivi Voitkūnu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu izcīnīja septīto vietu, Maskalāna ekipāžai zaudējot 0,52 sekundes. Melbārdis ar stūmējiem braucienos uzrādīja sesto un astoto rezultātu.

Savukārt trešais Latvijas četrinieks, kuru pilotē Uģis Žaļims, bet stumj Kristaps Kalniņš, Helvijs Lūsis un Raivis Zīrups braucienos uzrādīja 11. un sesto rezultātu, kas summā deva astoto vietu. Šī Latvijas ekipāža uzvarētājiem zaudēja 0,76 sekundes.

34 startējušo ekipāžu konkurencē Latvija bija vienīgā, kas labāko desmitniekā spēja iekļūt ar trijiem četriniekiem.

Četrinieku sacensībās nestartē Latvijas jaunākais pilots Oskars Kibermanis.

Kā ziņots, pirmajās četrinieku sacensībās sestdien Melbārdis ar stūmējiem izcīnīja trešo vietu, Maskalāna ekipāža ieņēma ceturto vietu, bet Žaļima pilotētais četrinieks ierindojās desmitajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka iepriekš šonedēļ notika braucieni divniekiem, abās sacensībās labākos rezultātus sasniedzot Melbārdim ar Dambi, kuri otrajā dienā spēja ieņemt dalītu ceturto vietu.

Šāds pats sastāvs Latvijai paliks arī Eiropas kausa nākamajā posmā, kas nākamnedēļ risināsies Kēnigzē trasē Vācijā, bet pēc tam pirmās trīs ekipāžas atgriezīsies Īglsā, kur decembra pirmajā nedēļā sāks cīņu par Pasaules kausu, bet Ķibermanis ar stūmēju Elvi Kamšu dosies uz citu Vācijas trasi Vinterbergu, lai pabeigtu kvalificēšanos jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm.

Kā ziņots, pirmajās kvalifikācijas sacensībās, kas mēneša sākumā risinājās Īglsā, Ķibermanis/Kamšs izcīnīja piekto un dalītu otro vietu. Pēc sacensībām Vinterbergā jaunatnes Olimpiādei kvalificēsies sešas labākās Eiropas ekipāžas.

Pasaules kausā Latvija ar trijām ekipāžām šosezon startēs pirmoreiz daudzu gadu laikā. Žaļims pagaidām gan Pasaules kausam nav kvalificējies četrinieku konkurencē, bet to viņš varēs paveikt ar diviem sekmīgiem finišiem Eiropas kausa posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!