Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pasaules čempionātā bobslejā četrinieku ekipāžām Vācijā, Kēnigzē trasē, svētdien Edgara Maskalāna kvartets ierindojās devītajā vietā, bet Oskars melbārdis pēc neveiksmīgi veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem spēja pakāpties uz 15.vietu.

Negaidīti pārliecinoši par pasaules čempioniem kļuva Vācijas pirmā ekipāža ar pilotu Manuelu Mačatu, kas par 0,52 sekundēm apsteidza savu tautieti Karlu Angereru. Bronzas medaļas pēdējā braucienā izrāva amerikānis Stīvens Holkombs, kurš apsteidza Aleksandra Zubkova kvartetu.

Svētdien trešajā braucienā sportistu rezultātus ietekmēja uznākušais sniegs – tikai retais spēja uzlabot pirms viņa startējušā rezultātu. Maskalāns ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Uģi Žaļimu un Intaru Dambi sasniedza devīto laiku, saglabājot devīto vietu kopvērtējumā. Tikmēr Melbārdis/Raivis Broks/Mihails Arhipovs/Jānis Strenga otrajā braucienā sasniedza 11.labāko laiku un no 19.vietas pakāpās uz 16.vietu.

Līderpozīcijās pēc trešā brauciena izmaiņas nav notikušas. Līderi bija Vācijas pirmā ekipāža ar pilotu Manuelu Mačatu, kas jau par 0,27 sekundēm apsteidza Vācijas otro ekipāžu, ko pilotē Karls Angerers. Trešais bija Aleksandrs Zubkovs (+0,47 sek.), kuram 0,11 sekundes zaudēja amerikānis Stīvens Holkombs.

Maskalāna četrinieks līderiem zaudēja 1,15 sekundes, bet no astotās vietas Latvijas pirmo ekipāžu šķīra 0,09 sekundes. Tikmēr Melbārža četrinieks pēc trīs braucieniem līderiem zaudēja 1,98 sekundes, taču priekšā esošajai ekipāžai zaudēja 0,19 sekundes.

Pēdējā braucienā Melbārdis pierādīja, ka pirmajā dienā veiktie divibraucieni bija neveiksmīgi. Viņš ļoti labi veica visu trasi un spēka pakapties vēl par vienu pozīciju kopvērftejumā - 15.vieta sacensību noslēgumā. Savukārt Maskalāns pēdējā braucienā spēja saglabāt devīto poziciju, kuru ieņēma pēc pirmās dienas.

Ļoti labi pēdējo braucienu veica Holkombs, kuram izdevās apsteigt vienu no favorītiem Zubkovu, kas tādējādi palika bez medaļas. Angerers pēdējā braucienā pieļāva nelielu kļūdu, taču spēja saglabāt otro pozīciju. Savukārt Mačata izcili veica pēdējo braucienu un finišā negaidīti pārliecinoši apsteidza savu tautieti Angereru.

Atgādinām, ka pirms nedēļas pasaules čempionātā divnieku ekipāžām Oskars Melbārdis ierindojās 13., Edgars Maskalāns – 16. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!