Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trīs Latvijas bobsleja ekipāžas trešdien Vācijā, Vinterbergas trasē, iekļuva labāko desmitniekā Eiropas kausa sacensībās divniekiem - visaugstāk ierindojās Edgara Maskalāna divnieks, kurš apsteidza Latvijas labāko pilotu Jāni Miņinu.

Maskalāns ar stūmēju Raivi Broku divu braucienu summā ieņēma piekto vietu, sestie bija Miņins un Daumants Dreiškens, astotajā vietā ierindojās Oskars Melbārdis/Intars Dambis, bet vēl viens Latvijas divnieks Uģis Žaļims/Raivis Zīrups pirmajā braucienā ieņēma 30.vietu un nekvalificējās otrajam braucienam.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva šveicieši Bīts Hefti/Tomass Lamparters, kuri divu braucienu summā par 0,31 sekundi apsteidza austriešu Jirgenu Lokeru/Ādolfu Matīasu. Trešo vietu ieņēma vācieši Olivers Harass/Kristofs Gernands, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,72 sekundes.

Maskalāns/Broks abos braucienos bija ātrāks par Miņina divnieku. Pirmajā braucienā Maskalāns bija piektais, otrajā uzrādīja trešo labāko rezultātu, taču summā augstāk par piekto pozīciju nepakāpās. Uzvarētājiem Maskalāna ekipāža zaudēja 0,80 sekundes.

Miņins/Dreiškens pirmajā braucienā bija sestie, otrajā – ceturtie, kas summā deva vien sesto vietu. Viņi sacensību uzvarētājiem zaudēja 0,86 sekundes. Tikmēr Melbārdis/Dambis abos braucienos uzrādīja devīto labāko laiku, ka summā deva astoto vietu. Šī ekipāža uzvarētājiem zaudēja 1,20 sekundes.

Žaļima divnieks labi veica pirmo braucienu, praktiski visu laiku kandidējot uz apmēram 15.vietu, taču trases beigu daļā tika pieļauta kļūda, kas liedza iekļūt starp 20 labākajiem un kvalificēties otrajam braucienam.

Eiropas kausa kopvērtējumā divnieku pilotu vērtējumā pēc piecām sacensībām Miņins ar 456 punktiem ir līderis, par 16 punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju vācieti Frančesko Frīdrihu. Maskalāns ieņem devīto vietu (322 punkti), Melbārdis – 12.vietu (252 punkti), bet Žaļims – 20.vietu (99 punkti.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!