Foto: Reuters/Scanpix
Ceturto vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā bobslejā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, svētdien izcīnīja Latvijas sportista Edgara Maskalāna pilotētā ekipāža, turklāt līdz trijniekam tai pietrūka tikai viena sekundes simtdaļa.

Pēc pirmā brauciena Maskalāns ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Dambi atradās tikai sestajā pozīcijā, tomēr otrajā sasniedza ceturto labāko rezultātu, kas uz šo pozīciju ļāva pakāpties arī summā.

Uzvaru izcīnīja vācieša Maksimiljana Arnta četrinieks, kuram Maskalāna ekipāža summā zaudēja 0,93 sekundes.

Otro vietu izcīnīja krieva Aleksandra Zubkova ekipāža, kas no uzvarētājiem atpalika par 0,66 sekundēm, bet 0,92 sekundes Arntam zaudēja vācu sportista Tomasa Floršuca ekipāža.

Ceturtajā vietā pēc pirmā brauciena atradās Oskars Melbārdis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, tomēr otrajā braucienā tā pieļāva rupjas kļūdas, kopvērtējumā atkrītot uz dalītu septīto pozīciju. Otrajā braucienā Melbārdim bija desmitais labākais rezultāts, bet summā viņš Arntam zaudēja 1,37 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmajā vietā ar 804 punktiem izvirzījās Zubkova ekipāža, kurai četrus punktus zaudē Floršuca četrinieks. Savukārt Arnts ar 779 punktiem pakāpās uz trešo vietu.

Tikmēr Maskalāns ar 696 punktiem tagad ieņem septīto vietu, bet viņam 24 punktus zaudē pozīciju zemāk esošais Melbārdis.

Sacensību laikā vairākkārt spēcīgi sniga, iespaidojot sportistu rezultātus. Kā ziņots, sniegs šajā nedēļas nogalē ievērojami ietekmēja bobsleja un skeletona sacensību norisi.

Jau vēstīts, ka sestdien notikušajās divnieku sacensībās, kur slikto laika apstākļu dēļ tika aizvadīts tikai viens brauciens, Melbārdis ar Dreiškenu Pasaules kausa ieskaitē ieņēma sesto vietu, bet Eiropas čempionātā ierindojās piektajā pozīcijā. Augstajā desmitajā vietā ierindojās jaunais Uģis Žaļims, kurš startēja kopā ar Dambi, bet neveiksmi piedzīvoja Maskalāns/Broks, kas uzrādīja tikai 22.rezultātu. Eiropas čempionāta ieskaitē Žaļima ekipāžai devītā vieta, bet Maskalāna - 20.

Pasaules kausā Latvija ar trijām ekipāžām vismaz divniekos šosezon startē pirmoreiz daudzu gadu laikā. Savukārt četriniekos Latviju pārstāv divas ekipāžas, jo jaunajam pilotam Žaļimam neizdevās kvalificēties Pasaules kausam - pēdējā Eiropas kausā pēc stūmēju nesasēšanās kamanās viņa ekipāža tika diskvalificēta.

Kā ziņots, Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!