Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Kad ASV bobsleja pilots Stīvens Holkombs otrajā braucienā kļūdījās, izejot no virāžas, ko dēvē par zirga pakavu, un atsitās pret trases malu, jau sapratām, ka esam iekļuvuši pirmajā trijniekā. Biju pārliecināts, ka būs, jo ja tajā vietā iecērt apmalē, ir maz izredžu vairs ko labot. Tas bija izšķirošais brīdis," sarunā ar portālu "Bobslejs.lv" sacīja Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās Sanktmoricā, Latvijas pirmā četrinieku ekipāža Edgars Maskalāns, Daumants Dreiškens, Uģis Žaļims, Intars Dambis izcīnīja pirmo medaļu šajā sezonā - divu braucienu summā trešā vieta! Latvijas otra ekipāža - Oskars Melbārdis, Helvijs Lūsis, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga - uzrādīja astoto rezultātu.

Maskalāns atzina, ka jau vērojot treniņbraucienu rezultātus, bijusi iekšēja sajūta, ka mačos varētu Holkombu apsteigt.

Uz jautājumu, kādēļ viņa balsī nav jūtama liela pacilātība un prieks par sasniegto, Edgars Maskalāns portālam "Bobslejs.lv" atjokoja: "Nu jau ir atslābums! Visi kopā papriecājāmies jau trasē. Sevišķi liels prieks bija arī tādēļ, ka uz šiem mačiem Sanktmoricā bija atbraukuši arī Latvijas Bobsleja federācijas vadība un mūsu sponsoru pārstāvji. Un tiešām prieks, ka spējām visi parādīt labus rezultātus un apliecināt sponsoriem, ka mūs ir vērts atbalstīt.

Bija liels gandarījums just visu fanu atbalstu, tajā skaitā arī no sponsoru puses. Sevišķi bija prieks, kad pēc maču beigām sponsori nāca klāt, pauda atzinīgus vārdus, apsveica un vēlēja veiksmes. Paldies viņiem par to. Un arī liels paldies maniem stūmējiem! Bez viņu ieguldījuma es nebūtu tik labi nobraucis!"

Maskalāns pauda, ka noteikti viens no pozitīvajiem faktoriem bijis arī lēmums par stūmēju sastāva pamainīšanu, iekļaujot viņu sastāvā Uģi Žaļimu, kurš ir trešās ekipāžas pilots gan divniekos, gan četriniekos, taču šīs sezonas četrinieku mačiem diemžēl nekvalificējās. "Ja jau tikām uz pjedestāla, noteikti Uģa iekļaušana manu stūmēju sastāvā kaut ko nozīmē. Turklāt vieta uz pjedestāla viņam ir vēl kā papildus gandarījums par vakardienas neveiksmi, kad divnieku sacīkstēs viņš nekvalificējās otrajam braucienam un palika ārpus divdesmitnieka," sacīja Edgars Maskalāns.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva divas Vācijas ekipāžas: visātrāko laiku uzrādīja Maksimiliana Arndta kvartets, savukārt otro vietu ieņēma Manuels Mahata ar savu komandu.

Nākamais pasaules kausa posms notiks pēc divām nedēļām Kanādā Vistleras trasē. Tajā Latvijas komanda izlēmusi nepiedalīties, lai nākamajā nedēļas nogalē startētu Pasaules junioru čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!