Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja ekipāža Edgars Maskalāns un Daumants Dreiškens sestdien ieņēma 11.vietu Pasaules kausa izcīņas piektā posma divnieku sacensībās.

Latvijas ekipāža pirmajā braucienā ieņēma desmito vietu, bet otrajā braucienā uzrādītais dalītais 11.labākais rezultāts neļāva nosargāt desmito pozīciju.

Divu braucienu summā Maskalāns un Dreiškens no sacensībās uzvarējušā šveicieša Beāta Hefti atpalika 1,09 sekundes.

Tikmēr 17.pozīcijā ierindojās Latvijas ekipāža Oskars Melbārdis un Intars Dambis, kas pirmajā braucienā sasniedza 19.labāko rezultātu, bet otrajā - dalītu 11.rezultātu. Summā Melbārdis/Dambis uzvarētājiem zaudēja 1,52 sekundes.

Otro vietu izcīnīja krieva Aleksandra Zubkova ekipāža, kas Hefti divu braucienu summā zaudēja 0,23 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Simone Bertaco no Itālijas, kas no uzvarētājiem atpalika 0,66 sekundes.

Svētdien notiks četrinieku sacensības, kurās startēs tikai Maskalāns, jo Melbārdis kā pilots vēl nav veicis pietiekošu braucienu skaitu un pašlaik vēl Pasaules kausā četrinieku sacensībās nedrīkst piedalīties.

Kā ziņots, Latvijas vadošais pilots Jānis Miņins pēc konflikta ar izlases vadību atstājis komandu un šosezon, visticamāk, vairs nestartēs.

Jau vēstīts, ka Latvijas sportisti finansiālu iemeslu dēļ nestartēja pirmajos četros Pasaules kausa posmos, piedaloties Eiropas kausa sacensībās.

Miņins pirmajos trijos šīs sezonas Eiropas kausa posmos izcīnīja uzvaru visās piecās notikušajās četrinieku sacensībās, bet ceturtajā posmā nepiedalījās, atgriežoties Latvijā. Šādi Miņins rīkojās, lai vēl pirms gadu mijas paspētu apmeklēt sponsorus.

Tomēr ar Miņina rīcību nebija mierā Prūsis, kurš uzskatīja, ka vadošajam pilotam bija jāpiedalās arī pēdējā posmā.

LETA jau vēstīja, ka saspringtas attiecības Latvijas bobslejistu saimē bijušas arī iepriekš un pagājušajā gadā otrais pilots Maskalāns izteicās, ka Miņins nepelnīti saņēmis 2009.gada Latvijas labākā sportista titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!