Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas otrās ekipāžas pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Arvi Vilkasti, Jāni Stengu Vinterbergas trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensībās bobslejā četriniekiem svētdien izcīnīja bronzas medaļu, atkārtojot savu sestdienas panākumu divnieku sacensībās.

Savukārt nomināli Latvijas pirmās kamanas ar Edgaru Maskalānu, Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Dambi šajā posmā arī spēja izcīnīt vietu pirmajā desmitniekā, ierindojoties astotajā vietā.

No līderiem – Vācijas ekipāžas, ko pilotēja Tomass Floršucs, Melbārža četrinieks divu braucienu summā atpalika par 0,13 sekundēm. Otrajā vietā palika Krievijas sportists Aleksandrs Zubkovs, zaudējot Floršucam 0,02 sekundes. Savukārt Maskalāns posmā līderiem zaudēja 0,76 sekundes.

Latvijas bobsleja izlases vecākais treneris Sandis Prūsis atzīst, ka Melbārža četrinieka izcīnītā bronzas medaļa bija negaidīts, bet ļoti patīkams rezultāts arī pašiem treneriem, vēsta portāls "bobslejs.lv".

"Man patiešām liels prieks par abiem četriniekiem, jo viņi neapstājās un turpināja cīņu līdz galam. Pirmais brauciens sabojāja Edgara Maskalāna rezultātu, taču viņi nenolaida rokas un, lūk, rezultāts – Edgaram izdevās pakāpties par piecām vietām un gala rezultātā izcīnīt astoto vietu. Es vienmēr čaļiem esmu teicis, ka mačs beidzas pēc otrajiem braucieniem, un tādēļ man prieks, ka visi cīnījās līdz galam un, lūk, arī rezultāts - abi mūsu četrinieki ir stabili pirmajā labāko desmitniekā," ar atzinīgiem vārdiem neskopojās treneris.

Prūsis norādīja, ka Melbārža četrinieka lieliskais rezultāts bija liels pārsteigums ne tikai sportistiem, bet arī treneriem. "Protams, mēs cerējām uz labu rezultātu, bet šis sniegums mūs patiešām patīkami pārsteidza. Vēl jo vairāk, ja mēs visi zinām, ka Oskaram pieredze vēl ir salīdzinoši neliela. Un vienlaikus vēlreiz uzsveru - šodien labi pastrādāja abi četrinieki," teica Prūsis, piebilstot, ka pašreizējais abu četrinieku sniegums tikai apliecina, ka Latvijas izlase ir ļoti laba komanda, kas arī, savstarpēji "mačojoties", veicina visas komandas kopējo rezultātu uzlabošanos.

Pēc pirmā brauciena Melbārdis bija dalītajā otrajā vietā, zaudējot līderiem 0,01 sekundi, savukārt Maskalāns bija 13.vietā, zaudējot līderiem 0,52 sekundes.

Līdere pēc pirmā brauciena bija Krievijas pilota Aleksandra Zubkova ekipāža, savukārt Vācijas sportists Tomass Floršucs nobrauca tikpat ātri, cik Melbārdis.

Pēc svētdienas posma Pasaules kausa kopvērtējumā četrinieku ekipāžām Melbārdis panāca Maskalānu, un šobrīd Latvijas ekipāžas ar 504 punktiem katrai ir septītajā un astotajā vietā.

Līdz svētdienai pirmajā vietā kopvērtējumā ar 409 punktiem bija Zubkovs, viņam ar 401 punktu sekoja vācietis Manuels Mahata, bet trešais ar 400 punktiem bija Floršucs.

Maskalāns ar 344 punktiem kopvērtējumā ieņēma septīto vietu, bet Melbārdis ar 304 punktiem bija devītais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!