Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas pilota Oskara Melbārža un stūmēja Intara Dambja bobsleja divnieks ceturtdien Austrijā, Īglsas trasē, Eiropas kausa izcīņas otrajā posmā divu braucienu izcīnīja ceturto vietu, informē Latvijas Bobsleja federācija.

Tikmēr Latvijas otrs divnieks Edgars Maskalāns/Daumants Dreiškens finišēja vietu augstāk nekā vakardienas sacensībās - 8.pozīcijā.

Apmierinoši rezultāti arī pārējām divām latviešu ekipāžām - Uģis Žaļims/Raivis Broks ieņēma 11.vietu, savukārt Oskars Ķibermanis/Raivis Voitkuns sasniedza savu labāko rezultātu - 29.vietu.

Latvijas izlases vecākais treneris Sandis Prūsis pēc starta atzina, ka rezultāts esot labs, jo arī šodienas sacensībās Maskalāns testēja jaunu tehniku.

Lai arī šie mači joprojām Latvijas izlasei un daudziem citiem elites braucējiem ir kā treniņbraucieni, Prūsis neslēpj, ka ir apmierināts ar Melbārža rezultātiem divnieku konkurencē un prognozē, ka tieši šī ekipāža varētu būt Latvijas pirmā komanda divniekos.

Sacensībās otro dienu pēc kārtas uzvaru izcīnīja Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs, 2.vietu ieņēma Stīvens Holkombs no ASV, bet 3.vieta pienācās citam vācu sportistam - Banjaminam Šmidam.

Piektdien Īglsā tiks aizvadīti četrinieku treniņbraucieni, savukārt sacensības notiks sestdien un svētdien. Tajās Latvija tiks pārstāvēta ar trīs ekipāžām.

Kā ziņots, Eiropas kausa izcīņas pirmajā posmā neviens no Latvijas bobslejiestiem neiekļuva pirmajā sešiniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!